Rabarber cupcakes med hvid chokolade og cream cheese frosting

Rabarber cupcakes med hvid chokolade og cream cheese frosting

Rabarber cupcakes med hvidchokolade frosting

Jeg ELSKER rabarber, og når det er sæson for rabarber spiser jeg rabarber i alle de måltider jeg kan komme til! Jeg elsker også rabarber i kager og desserter, fordi det giver et syrligt tvist til den søde dessert eller kage.
Til denne opskrift er jeg blevet inspireret af den dygtige Mette Blomsterberg. Jeg har brugt hendes opskrift på rabarbermuffins og tilsat hvid chokolade til kagerne i stedet for mandler for at give kagerne et tvist. Jeg har brugt en cremecheese frosting til at toppe kagerne med.

Råsyltede rabarber:
? 100 g. skyllede fintskåret rabarber
? 50 g. flormelis

Dej:
? 200 g. sukker
? 200 g. blødgjort smør
? ½ stk. Polynesisk vanilje stang
? 6 stk. æg, stuetemperede
? 150 g. hvedemel
? 100 g hvid chokolade

Frosting:
? 60 g blødt smør
? 120 g flødeost
? 100 g flormelis

Dejen:
Du skal starte med at ?lynsylte? dine rabarber. Skær dem ud i små stykker og bland dem med flormelis.
Flæg vaniljestagen og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene med noget af sukkeret for at det fordeles bedre i dejen. Pisk vanilje, sukker og blødgjort smør piskes, og tilsæt æggene et af gangen.
De ?lynsyltede? rabarber passeres gennem en sigte, således at saften sies fra og kan evt. Gennes til frostingen. Vend rabarberne med 2 spiseske fuld af melet og tilsæt det i dejen. Tilsæt mel og vend det hele rundt.
Fordel dejen i 10-12 muffinsforme. Pas på med at fylde formene for meget, så dejes vælter ud over i ovnen. Muffinsne bages ved 185 grader i 15-18 min.

Frosting:
Mens kagerne køler helt af laves frostingen. Pisk de tre ingredienser sammen. Normalt når jeg laver cremecheese frosting plejer jeg ikke måle, men i stedet smage den til. Det er vigtigt at smøren er rigelig blød, ellers kan det resultere i små smørklumper i frostingen. Stil frostingen i køleskabet.
Det er vigtigt, at cupcakes?ne er helt kølet af inden du smører frostingen på, ellers smelter frostingen. Brug en sprøjtepose til at pynte kagerne med frosting, alternativt kan man smøre det på kagerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber cupcakes med hvid chokolade og cream cheese frosting