Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør

Solbærkage med kokos

solbærkagesolbærkage

Jeg var hjemme på besøg hos mine forældre her forleden, hvor min mor serverede den lækreste solbærkage med solbær fra køkkenhaven. Jeg elsker at besøge mine forældre, fordi jeg bliver sådan ekstra kælet om efter jeg er flyttet hjemmefra (trods jeg kun bor 20 km væk og derfor ofte er på besøg). Min mor laver en af mine yndlingsretter eller stabler en større middag på benene og har samtidig altid en dessert i ærmet, og som hun selv siger så har hun ?bare lige bikset det hurtigt sammen?. Jeg har virkelig verdens sødeste mor!

Jeg var så heldig at få opskriften på denne lækre solbærkage hun serverede for os, og den vil jeg dele med jer!

Solbærkage:

 • 150 g. Mel
 • 150 g. Sukker
 • 1,5 tsk. Bagepulver
 • 50 g. Kokosmel
 • 150 g. Smør
 • 2 æg
 • 200 g. Frosne eller friske solbær
 • 1 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde:

 1. Pisk æg og sukker til det er luftigt
 2. Tilsæt mel, bagepulver og kokosmel
 3. Smelt smøren, afkøl og tilsæt i blandingen
 4. Hæld dejen i en smurt form og drys med sukker på toppen (så opnår du en mere sprød skorpe)
 5. Bag kagen ved 180 grader i 45 min.

2 kommentarer

 • pia

  Hvornår skal solbærrene i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Pia
   Jeg ville drysse solbærrene i lige inden du sætter dejen i ovnen. Så falder de forhåbentlig ikke allesammen til bunden.
   KH Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør