Ispinde med kokosmælk og rabarber

Let sommer burger

Sommer burger Sommer burger

En af de bedste ting ved sommeren er at grille. Jeg elsker duften af grill, og selve hyggen ved at sidde udenfor mens solen går ned og grillen syder. Jeg elsker at grille sammen med min familie, også fordi vi ofte tænker mere kreativt mht. retterne når vi skal grille. Denne gang grillede jeg burger med min søster, og denne ret kan varmt anbefales! Det er ifølge mig selv den perfekte fredagsret, hvis du står og mangler inspiration til fredagens menu, da det er nemt at lave og er en lækker smovset ret!

Burger er en fantastisk ret, fordi man kan variere den på så mange måder. Man kan bruge mange forskellige slags fyld i samt tilbehør til en burger. Denne gang har jeg lavet en mere kalorielet burger med en kyllingebøf med friske krydderurter. Normalt bager jeg altid selv mine burgerboller, men grundet tidspres tog jeg den nemme løsning og købte burgerbollerne. Men en opskrift på burgerboller vil helt sikkert komme på et senere tidspunkt. Da det er sommer skal bøffen selvfølgelig grilles! Som fyld i burgeren har jeg valgt nogle grillede cherrytomater, et let coleslaw og en sky dressing med hvidløg og persille. Ikke alle ting i opskriften er præcist opmålt, derfor er det lidt på gefühlen, jeg laver nemlig meget af min mad på gefühlen. Jeg håber dog i kan bruge den alligevel J

Sund sommer burger:

 • En pakke kyllingefars
 • 1 æg
 • en håndfuld friske krydderurter (brug hvad enten du har)
 • salt og peper
 • Lidt fuldkornsmel fx fuldkornshvedemel eller havregryn

Tomater:

 • To håndfulde cherrytomater
 • Salt og peper
 • Sukker
 • Eddike (mange slags eddike kan bruges)

Coleslaw:

 • Spidskål
 • Gulerod
 • Rødløg
 • Salt og peper
 • Skyr eller yougurt
 • Sennep
 • Honning

Fremgangsmåde:

 1. Rør alle ingredienserne sammen til kyllingebøffen
 2. Sæt farsen på køl i en halv times tid
 3. Lav indholdet til burgeren imens
 4. Snit spidskål, gulerod og rødløg
 5. Lav dressingen ved at smage skyr til med salt, sennep og honning
 6. Bland det hele sammen og sæt det på køl
 7. Halver tomaterne og vend dem i salt, sukker og eddike
 8. Gril tomaterne i en foliebakke, de skal grilles til de har fået lidt farve
 9. Gril bøfferne ca. 2 min på hver side

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ispinde med kokosmælk og rabarber