Kalorielet brombærtærte med choko-creme

Rugboller med gulerødder

rugboller med gulerod
rugboller med gulerod

Lige nu sidder jeg nede i mine forældres fantastiske sommerhus. Min mor er den bedste jeg kender til at skabe hygge, og det har hun 100% opnået hernede. Ligeså snart jeg træder ind i sommerhuset føler jeg en stemning af hygge. Når jeg er i sommerhuset føler jeg mig altid helt afslappet og det er også ofte her jeg finder inspiration til nye opskrifter. Derfor befinder jeg mig ofte i køkkenet, eller i sofaen med en god bog i hånden. Men nok om mit sommerhus, jeg er hernede med en veninde denne weekend, og derfor kom jeg på at lave disse lækre saftige rugboller med gulerødder til frokost for at forkæle hende og mig selv. Vi spiste dem med varmrøget laks, grøn pesto og advokado ? det var en sikker vinder!

Opskriften på rugbollerne har jeg fra de inspirerende tvillinger, som har bloggen twinfood. Jeg har ændret lidt i opskriften i forhold til hvad der lige passede mig. Jeg har tilsat en masse gulerødder, da jeg synes det gør bollerne lækre saftige.

Som sagt spiste vi bollerne til frokost, men de er også fantastiske at have i fryseren og bruge i madpakken. Studiet start venter lige om hjørnet for mit vedkommende, og derfor nyder jeg det sidste ferie i fulde drag, men er også i gang med at forberede mig ved at have min fryser godt fyldt op med lækkerier til min madpakke. En god madpakke er virkelig vigtigt for mig, dermed er der noget at se frem til på en laaaaang læse dag.

Rugboller med gulerødder:

 • 25 g gær
 • 2 spsk salt
 • 600 ml vand
 • 3 spsk honning
 • 3 spsk hørfrø
 • 5 spsk solsikkekerner
 • ca. 250 g revet gulerod (jeg brugte ca. 4 gulerødder)
 • 550 g groft rugmel
 • 50 g hvedemel

Fremgangsmåde:

 1. Opløs gæren i vandet
 2. Tilsæt hørfrø, solsikkekerner, salt, honning og revet gulerod
 3. Tilsæt alt melet og rør det hele godt samen
 4. Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet
 5. Dejen er ret klistret, derfor brug to skeer til at former bollerne. Dyp eventuelt fingrene i vand og form bollerne ?pæne?
 6. Bag dem ved 200 grader i 20-30 min (de er færdige når de lyder huler, når du banker dem under bunden)

IMG_0290

6 kommentarer

 • Wow nogle gode opskrifter du har på hjemmesiden! Jeg er kæmpe fan😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lucca

  Hvor mange boller er der Ca til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Lucca
   Jeg beklager den lange svartid, men jeg har haft en periode, hvor jeg har haft brug for at ligge bloggen fra mig 🙂
   Jeg kan faktisk ikke huske det, men det afhænger jo lidt af størrelsen, om det er mindre eftermiddagsboller eller store madpakke/sandwich boller, men cirka 8-12 – afhængig af størrelsen 🙂
   Mvh Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susann Lindinger

  Hej! Jeg har bagt de lækre rugboller med gulerødder, da der næsten ingen hvedemel er i, og det kan jeg ikke tåle. Desværre er de blevet meget flade, så jeg kan stort set ikke skære dem op og smøre noget på eller fylde dem med noget til madpakken…. ved ikke, hvad jeg gjort forkert, for jeg har fulgt opskriften helt nøje! Kan det være, fordi jeg havde to plader i ovnen på én gang? Jeg håber, du kan hjælpe mig, for jeg synes, det er en dejlig opskrift! Mange hilsner Susann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Susann
   Mine boller hævede heller ikke så meget som almindelige hvide fødselsdagsboller 🙂
   Altså dejen skal være fugtig, men jeg kunne måske tænke, at det skyldes for meget væske fra gulerødderne, således der ikke er nok mel til at binde dejen, dermed vil den ikke hæve så meget. Dermed kunne du tilsætte lidt ekstra mel, mandelmel, HUSK eller noget andet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susann Lindinger

   Hej Line
   Tak for dit svar – jeg vil prøve at bage bollerne igen, da jeg synes, de er lækre. Tror måske, årsagen til de flade boller kan hænge sammen med ovntemperaturen. Jeg bagte dem nemlig ved 180 grader i stedet for de 200. Tror nok, jeg tilsætter lidt Husk, da jeg ikke kan tåle hvedemel.
   Tak for nogle gode opskrifter:-)
   Hilsen Susann

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalorielet brombærtærte med choko-creme