Tips, råd og opskrift fra bagekursus med Claus Meyer!

Inspiration fra Food Festival

Denne weekend stod i madens tegn i forbindelse med Food Festival som afholdes ved tangkrogen i Aarhus. Det har været en fantastisk weekend med en masse spændende madoplevelser samt masser af inspiration til nye retter. Jeg havde selvfølgelig købt billet til hele weekenden, og virkelig glædet mig til denne weekend. Fredag var jeg afsted på bagekursus med bageguru’en Claus Meyer, hvilket var et utrolig spændende kursus hvor jeg fik et stort indblik hvordan man laver velsmagende brød. Derudover fik han understreget at velsmagende brød ikke er svært at lave, og at vi ikke bør vælge det billige franskbrød fra supermarkedet, når velsmagende brød er så simpelt at lave. Hvis du vil læse mere om tips og opskrifter fra kurset med Claus Meyer så læs dette indlæg.

IMG_0522 IMG_0556

Food festival er nordens største mad festival, og er virkelig et fantastisk arrangement de har fået stablet på benene. Menneskerne bag festivallen har virkelig formået at skabe en helt særlig atmosfære. Der var fyldt med hyggelige stande og opsætninger, som ses på billederne, som gjorde det utrolig hyggeligt bare at gå rundt på Tangkrogen. Det var utrolig inspirerende.

IMG_0540

På festivalen var der et område viet til fisk. Jeg elsker fisk, og var helt vild med de lækre fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade. De var så gode, at jeg var nød til at smage dem både lørdag og søndag :-). Derudover bød området også på fiskeburger samt fisketapas, min favorit var torskedeller med rygeostcreme.

IMG_0536IMG_0534

 

Det bedste ved festivalen var alt det mad vi smagte ved de forskellige boder. Vi smagte disse stegte franskbrød med æg lavet med økologiske fritgående høns, og de smagte virkelig dejligt.

IMG_0568 IMG_0567

Vejret var virkelig dejligt sammenlignet med nogle af de sene dage i august og tidlige dage i september. Dejligt vejr er efter min mening lig med is, ikke mindst når du befinder dig på en festival hvor der er fyldt med lækre isboder. Derfor fik jeg også klemt en is ind alle tre dage :-). Søndag fik min søster og jeg is fra Skarø. Deres is er lavet på et mejeri produkt der indeholder 7 gange så meget protein som almindelig mælk. Derudover er 50 % af sukkeret erstattet med birkesaft, som tilføjer flere vitaminer og mineraler til isen. Jeg fik vanilje flødeis og jordbær sorbet og min søster fik blåbær og rabarber sorbet. De smagte alle fantastisk! Isen kan købes ved 7/11.

IMG_0565IMG_0563

En af de fede ting ved festivalen var de mange workshops som foregik i løbet af dagen. Man kunne tilmelde sig disse workshops og lære en masse omkring de råvarer man arbejdede med. Jeg var afsted med en veninde lørdag og havde i den forbindelse meldt os på en workshop. Workshoppens tema handlede om at “tænke” lokalt når vi køber ind. Vi blev delt ind i hold, hvor vi hver fik en råvare, som skulle indgå i retten. Der var en stor hylde med en masse andre lokale råvarer, som vi måtte bruge i retten samt forskellige eddiker, som alle var fra Danmark. Det var en spændende tankegang, at vi kun havde lokalt danske råvarer til rådighed. I stedet for at købe importerede råvarer burde vi købe danske råvarer, dermed støtte de danke leverandører.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips, råd og opskrift fra bagekursus med Claus Meyer!