Inspiration fra Food Festival

Bygotto med ærter

Bygotto med ærterBygotto med ærter

Bygotto er den nordiske version af den klassiske italienske klassiker risotto. Jeg er fuldstændig pjattet med italiensk mad og specielt risotto. Hvis jeg er ude og spise og der er risotto på menukortet er det stortset altid det jeg vælger. Jeg har derfor lavet risotto rigtig mange gange, og fik derfor denne gang lyst til at prøve kræfter med den nordiske version af risotto. Bygotto er lavet på perlebyg frem for de klassiske risottoris, perlebyg er mere grove i konsistensen og giver derfor en mere grov ?risotto? sammenlignet med den klassiske risotto. Min version af bygotto er stadig cremet, da den er fyldt med dejlig parmasan. Ingen risotto uden parmasan og en god klar smør! Jeg har tilsat ærter til min bygotto, som giver et sødt og frisk modspil til den lidt fede cremede bygotto.

Bygotto med ærter (ca. 2 personer):

 • 2 dl perlebyg
 • 1 løg
 • En spsk smør
 • Evt. En dl hvidvin
 • Ca. 1 liter grønsagsbouillon
 • En stor håndfuld parmasan
 • Evt. En god klat smør
 • Salt og peber
 • 150 g. friske eller frosne ærter

Fremgangsmåde:

 1. Hak løget fint og steg det i smøren. Tilsæt perlebyggene og steg videre et par minnutter. Hvis du har hvidvin stående, så tilsæt en dl hvidvin.
 2. Tilsæt lidt grønsagsbouillon og lad det koge ind og fortsat sådan til alt bouillon er brugt op og bygottoen er kogt nok. Det er vigtigt at du kun tilsætter lidt bouillon af gangen og lader dette koge ind, før du tilsætter mere. Hvis alt bouillon er opbrugt, og du synes perlebyggen er for ?hård?, så tilsæt bare mere vand eller bouillon-?vand?.
 3. Tilsæt parmesan og smør og smag til med salt og peber
 4. Hvis du bruger frosne ærter, så overhæld dem med kogende vand. Tilsæt ærterne i din bygotto.

2 kommentarer

 • Lone

  Skøn ret, men vi brugte kun halvdelen af væsken. Har vi mon gjort noget forkert ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Lone
   Hmm jeg kan godt lide dem godt kogte, dog med lidt bid i. Det kan skyldes hvad varme I har kogt jeres ved. Lang tid ved lav varme frem for kortere tid ved høj varme, hvor væsken hurtigere koges væk.
   Super dejligt at høre, at I kunne lide retten! Jeg elsker at få feedback på min opskrifter.
   God weekend herfra 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration fra Food Festival