Bygotto med ærter

Rodfrugt chips med hvidløg-basilikum dip

Rodfrugtchips med hvidløg-basilikumsdipRodfrugtchips med hvidløg-basilikumsdip

Står du og mangler en ultra nem appetizer eller forret til dine gæster? Så er denne kombination af sprøde rodfrugter og en frisk og cremet hvidløgs-basilikum dip lige det du skal lave. Retten er utrolig nem og simpel, dog tager den lidt tid at lave, da chip’s ne skal have 1 time og 10 min i ovnen, men imens kan du jo jonglerer med alle de andre ting der skal gøres klar når man får gæster :-). Jeg lavede denne appetizer i forbindelse med at jeg fik en flok søde piger på besøg og de var helt vilde med både chips og dip! Chips’ne er også utrolig lækre som snack fredag aften eller bare som snacks i hverdagen. Chips’ne er lavet på rodfrugter og derfor et sundere alternativ til de traditionelle chips, derudover er chips’ne bagt i ovnene vendt i olivenolie i stedet for de ellers friture stegte chips.

Rodfrugt chips: 

 • Forskellige rodfrugter (jeg købte en pose blandede rodfrugter)
 • Et par kartofler
 • Olivenolie
 • Salt

Skyr-hvidløgs-basilikums chips:

 • 1,5 dl skyr
 • Et fed hvidløg
 • En håndfuld friske basilikum blade
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 1. Start med at skrælle dine rodfrugter. Derefter skær dem i tynde skiver, du kan enten bruge et mandolinjern eller en food processer (jeg brugte en food processer). Det kan være en god ide at gemme rødbederne til sidst, så de ikke farver de andre rodfrugter, hvis du fx skærer dem vha. en food processer
 2. Bred skiverne ud på en bageplade klædt med bagepapir. Det er vigtigt at skiverne ikke ligger oveni hinanden, da de ellers ikke tørrer ordentligt. Jeg havde 2 plader i ovnen af gangen, du kan sagtens sætte have tre plader inde på samme tid
 3. Tør rodfrugterne i ovnen i 40-60 min ved 110 grader. De skal gerne være så tørre, at de begynder at krølle
 4. Mens de er i ovnen kan du gøre dippen klar. Hak basilikum bladene groft og bland med skyr. Smag til med salt og peber
 5. Tag dem ud af ovnen og hæld olivenolie på og drys med salt. Vend det hele godt sammen
 6. Sæt pladerne ind i ovnen igen og bag chips’ne i ca. 10 min ved 200 grader

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bygotto med ærter