Banan granola

Chokorug

ChokorugChokorugChokorug

 

Chokolade er mit absolut yndlings slik, og derfor er jeg også helt vild med de mange forskellige varianter der finder af de såkaldte choko-rug. En blanding af mørk chokolade og rugbrød er fantastisk, da det giver en lækker og samtidig mættende snack. Jeg har prøvet med flere forskellige opskrifter på chokolade rugbrød, men dette er den ultimativ bedste opskrift jeg har smagt hidtil!
Opskriften har jeg fået fra ?Den økologiske bager? produceret af en af mine favorit bagere Emmerys! Jeg har varieret lidt i opskriften i forhold til indhold af kerner og chokolade i forhold til hvad jeg synes.

Disse chokorugbarer er fantastiske til madpakken, specielt til om eftermiddagen hvor energi depotet er ved at være opbrugt for mit vedkommende. Derudover gør det også dagen lidt bedre, når man ved at der gemmer sig en dejlig chokoladesag i madpakken :-).

Chokorugbarerne er utrolig nemme at lave! Der er tilsat surdej i opskriften, hvilket kan købes ved Emmerys og andre bagerier. Man kan også selv lave sin surdej ? der kommer en opskrift på bloggen på et senere tidspunkt. Jeg brugte min surdej, som vi fik ved det Claus Meyer foredrag jeg var til i forbindelse med Food Festival. Hvis du ikke lige har tiden eller overskuddet til at lave en surdej, kan du tilsætte dobbelt så meget gær.

Chokorug (ca 8-12 stk)

 • 200 g rugkerner
 • 50 g græskarkerner
 • 50 g solsikkekerner
 • 3 dl koldt vand
 • 1 dl surdej
 • 10 g gær (20 g uden surdej)
 • 200 g rugmel
 • 15 g salt
 • 200-300 g hakket chokolade mørk chokolade (jeg brugte 200 g, men den oprindelige opskrift er på 300 g)
 • ½ -1 dl vand
 • Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde:

Dag 1:

 1. Sæt rug-, græskar- og solsikkekernerne i blød i 3 dl koldt vand og lad dem trække ca 24 timer ved stuetemperatur

Dag 2:

 1. Bland kernerne med surdej, gær, rugmel og salt og ælt det godt sammen i 10-15 min
 2. Tilsæt ½-1 dl vand til dejen i forhold til hvor tør dejen er
 3. Tilsæt den hakkede chokolade og ælt den forsigtigt ind i dejen
 4. Form 8-12 runde boller med hænderne. Et trick er at gøre hænderne godt våde hver gang du skal forme en ny bolle
 5. Lad barer hæve i 1-2 timer ved stue temperatur
 6. Hvis barerne er blevet tørre under hævningen kan du pensle dem med vand inden du sætter dem i ovnen
 7. Drys med hakkede mandler. Hvis barerne er blevet penslet med vand sidder mandlerne også bedre fast på barerne
 8. Bag barerne ved 180 grader varmluft i 25-30 min

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan granola