Hokkaido græskar i ovn

Soya-ristede græskarkerner

Soya-ristede græskarkerner
Soya-ristede græskarkerner
Soya-ristede græskarkerner

 

Jeg stod med en stor portion græskarkerner efter at have lavet hokkaido græskar i ovn (jeg har virkelig lavet den ret mange gange). Jeg er virkelig dårlig til at smide ting ud, og som så mange andre gange tænkte jeg ?hvad kan jeg lave ud af de her??. Man kan nemlig nemt lave sine egne græskarkerner, og det besluttede jeg mig for at prøve. Jeg har krydret kerne med soja, hvilket jeg synes er en fantastisk måde at salte på og samtidig få en smag af noget andet.

Disse kerner er fantastiske som topping på en salat, da det tilføjer noget krydret, saltet samt crispy til salaten.

Soya-ristede græskarkerner

 • ?Rå? græskarkerner fra fx hokkaido
 • 3-5 spsk soja (afhængig af hvor kraftig smagen af soja skal være)

Fremgangsmåde:

 1. Hvis ikke du allerede har vasket dine græskarkerner så vask dem grundigt, således alt græskar snask fjernes
 2. Lad græskarkerne tørre rigtig godt (et par timer eller natten over) på et viskestykke
 3. Tænd ovnen på 150 grader og lad den blive varm
 4. Vend græskarkerner i soja i en skål
 5. Bred græskarkernerne ud på en bageplade sørg for at kernerne ikke ligger for meget ovenpå hinanden
 6. Det kan være svært at give en nøjagtighed tid på hvor lang tid græskarkernerne skal ristes i ovnen, da det afhænger af størrelsen på kernerne. Bag dem ca. 45 min men hold øje med dem allerede efter 15 min. Rør i kernerne engang imellem. De må gerne være lidt brændt nogle steder

2 kommentarer

 • MUMS 🙂 De ser gode ud! Dem vil jeg også prøve at lave. Det er en rigtig lækker blog, du har!
  Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Tak, de er også super gode, sådan en portion ryger hurtigt når de står fremme i mit køkken 🙂 Og mange tak for rosen, det er super dejligt at hører, specielt når jeg nu er så ny i “faget”! Jeg kan kun sige i lige måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaido græskar i ovn