Soya-ristede græskarkerner

Brownie med saltede peanuts og Mars bar

Brownie med peanuts og marsbarBrownie med peanuts og marsbarBrownie med peanuts og marsbar

Dette semester har virkelig været stramt for mit vedkommende. Alle fag har skruet op for læsningen samtidig med at vi har mange forskellige projekter og opgaver der skal afleveres i starten af december. To af de opgaver der skal afleveres indeholder en række interviews vi skal holde. Da det er et skoleprojekt kan vi selvfølgelige ikke betale vores respondenter, men kan derimod lokke med lækker kage. Så november måned står også på en masse kagebagning. Den første kage er bagt og det blev en af mine yndlingskager, nemlig en brownie.

Den var ligesom en klassisk brownie skulle være ? fyldt med masser af chokolade dejlig svampet i konsistensen. Jeg har peppet brownien op ved at tilsætte Mars bar og saltede peanuts. De saltede peanuts giver et godt modspil til den søde chokoladesmag og Mars barerne tilsætter nogle lækre karamel overraskelser i kagen. Kagen fik ros af dem der deltog i interviewet og af mine studiekammerater. Det der var til overs af brownien blev hurtigt væk i mit køleskab. 🙂

Man kan varierer en brownie på utallige måder. Man kunne tilsætte hindbær, som giver et syrligt og frisk modspil til den ellers tunge chokolade brownie. Du kan faktisk tilsætte dit yndlings et eller andet og jeg er sikker på den bliver god, man kan aldrig gå helt galt i byen når grundopskriften hedder: brownie!

Grundopskriften har jeg fået fra en af mine mange Amo kogebøger! De er virkelig gode, da de indeholder en masse basisopskrifter på boller og traditionelle kager.

Chokolade brownie med saltede peanuts og Mars bar (ca. 12 stk)

 • 125 g hvedemel
 • 150 g smør
 • 150 g hakket mørk chokolade 70-80 %
 • 3 æg
 • 250 g sukker
 • 1 tsk vaniliesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 30 g kakaopulver
 • 150 g saltede peanuts
 • 50 g Mars bar (mere er også godt her :-))

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad, husk at røre i det. Når det er smeltet, lad det køle af lidt
  2. Pisk æg og sukker til det er luftigt og har en lysegul/hvid farve
  3. Tilsæt chokolademassen og tilsæt derefter sigtet mel og kakao
  4. Rør forsigtigt de saltede peanuts og Mars bar i dejen
  5. Hæld massen i en 20*20 cm form beklædt med bagepapir (Husk hvis du bruger en større bageform skal kagen ikke have ligeså lang tid ? en brownie må IKKE få for meget)
  6. Bag kagen i 40-45 min midt i ovnen ved 160 grader varmluft (180 grader almindelig ovn)

IMG_1336IMG_1313

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soya-ristede græskarkerner