Blomkålssalat med ærtepesto

Fantastisk low carb burger

low carb burgerlow carb burger

Jeg er stor fan af burger og selvom sommeren er ovre, er der simpelthen intet bedre end fast food lignende mad (bare sundere ? bonus!). Denne burger er utrolig velsmagende og er fyldt med lækre snaskede sager som guacamole og coleslaw, den er bare lav på kulhydrater og kalorier. Normalt bevæger jeg mig ikke ud i low carb brød, men jeg blev virkelig positivt overrasket over denne burgerbolle, som ingen mel indeholder! Den er virkelig god! Jeg serverede den for min familie, og min mor som ellers ikke er til sådan noget alternativt som low carb brød, sagde at hun synes virkelig at det var en lækker burger. Når min hårdeste smagsdommer siger go for opskriften, synes jeg den fortjener en plads på bloggen 🙂

Bollerne er som sagt low carb og indeholder altså ingen hvedemel, dette gør at man ?sparrer? en masse kalorier i forhold til en normal burgerbolle. Da low carb ikke helt hæver og har konsistens præcis som normalt brød, laver man to boller ? en til bunden og en til toppen. Opskriften til bollerne har jeg fået fundet i et af mine Fit Living blade.

Jeg valgte, at lave burgeren med en kyllingebøf af hakket kyllingekød, her kunne man sagtens bruge en kyllingefilet eller en hakkebøf.

Low carb burger (ca. 4 personer)

Boller:

 • 1 broccolihoved
 • 4 æg
 • 2 spsk HUSK (jeg har linket til en af mine forskrifter hvor jeg har foreklaret hvad HUSK er)
 • 1 tsk bagepulver
 • 5 spsk mandelmel (lav det selv ved at blende en håndfuld mandler til det har en fin konsistens)
 • Salt

Kyllingebøf:

 • 500 g hakket kyllingekød
 • Friske krydderier
 • Salt, peber
 • Evt. Æg og 2 spsk havregryn (valgfrit da hakket kyllingekød er ret klisret i forvejen)

Coleslaw:

 • 2 gulerødder
 • 1 rødløg
 • 3-4 spidskålsblade
 • 1 dl skyr
 • 1 spsk mayonaise
 • 1 tsk sød sennep
 • salt, peber
 • evt. lidt sukker

Guacamole:

 • 2 advokado
 • 2-3 spsk skyr
 • 1 fed hvidløg
 • salt, peber

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave bollerne. Blend alle ingredienserne til bollerne til en ensartet masse
 2. Lad lige dejen stå et par minutter, så HUSK?en får tid til at binde dejen
 3. ?Klat? klatter ud på en bageplade beklædt med bagepapir, jeg fik det til 9. Drys med sesamfrø
 4. Bag bollerne ved 175 grader varmluft i 15 min
 5. Lav herefter farsen til bøfferne. Bland det hele sammen i en skål og stil det derefter på køl mens du laver coleslaw?en
 6. Riv gulerødderne på et rivejern, snit kålen helt fint, og skær løget i to og snit tynde halve ringe
 7. Bland skyr og mayonnaise sammen og smag til med sød sennep, salt, peber og evt. sukker. Bland grønsagerne i. Stil det på køl
 8. Blend alle ingredienserne sammen til guacamole
 9. Form bøfferne og steg dem ca 7 min på hver side
 10. Så er der serveret!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålssalat med ærtepesto