Små æggekager med bacon og porrer

Tærte af filodej med spinat, parmaskinke og hytteost

Filodejstærte med parmaskinke og hytteostFilodejstærte med parmaskinke og hytteost

Jeg har i dag siddet med hovedet i bøgerne, som sædvanlig slog klokken mange og aftensmaden laver jo ikke sig selv. Jeg havde bare lyst til tærte, men jeg orkede ikke til at ælte og rulle en almindelig tærte dej ud, da jeg var sulten og det derfor skulle gå lidt hurtigt. Derfor besluttede jeg for at begive mig ud i filodej. Det er første gang jeg afprøver en tærte opskrift af filodej, og det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det. Filodej giver en let men utrolig sprød tærte skorpe. Filodej kan man købe i supermarkedet (jeg købte det i Super Brugsen), så man skal ikke til at ælte og rulle en  ud. Det er altså en virkelig nem måde at lave tærte på.

Fyldet til dejen består af optøet spinat, rødløg, asparges og parmaskinke, man kunne sagtens erstatte fyldet med noget andet fyld, i forhold til hvad man lige har i købeskabet. Jeg synes blot, at kombinationen af spinat og den lidt salte parmaskinke er lækker. Som æggefyld brugte jeg blot æg, hytteost og lidt mælk. Tilbehør til tærten bestod af en lækker broccoli salat med en velsmagende dressing til – den opskrift kommer helt sikkert snart på bloggen.

Tærte af filodej med spinat og parmaskinke (4 personer):

 • En pakke filodej
 • 25 g smeltet smør
 • 6 kugler optøede spinat
 • Et lille rødløg
 • 5 asparges
 • 1 pakke parmaskinke
 • 3 æg
 • 250 g hytteost
 • 3 spsk mælk
 • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft
 2. Start med at gøre “tærte dejen” klar
 3. Smør din torte form en en lille smule fedtstof
 4. Læg et “ark” af filodej i formen og pels med smeltet smør, hvis filodej “arket” er for stort, så fold kanterne ind over kanten af tærte formen. Husk at pels med smør på de stykker du har foldet ind over dejen igen
 5. Læg endnu et stykke filodej på, tryk forsigtigt filodej “arket” ned i formen. Igen folk kanterne ind over kanten af tærte formen. Igen husk at pels med smør på de stykker de har foldet ind. Fortsæt proceduren 4 gange (der var ca. 4 ark i den pakke filodej jeg købte)
 6. Begynd med fyldet. Hak asparges og hak løget fint. Vrid spinaten en smule så undgår du for meget væske i tærten. Fordel alt fyldet i tærten
 7. Pisk æg og tilsæt hytteost, mælk og salt
 8. Bag tærten i ca 30-35 min. Mærk på tærten om den er fast, hvis, så er den færdig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små æggekager med bacon og porrer