Tærte af filodej med spinat, parmaskinke og hytteost

Sund risalamande med hindbærsauce

Sund risalamande med hindbærsauce Sund risalamande med hindbærsauce

Glædelig jul og glædelig 2. advent. Jeg synes faktisk, at den første december uge er gået hurtigt! Jeg startede dagen med en dejlig brunch med min søster herinde i Århus, og dagen ender med en dejlig skål risalamande lavet med skyr og hindbærkompot. Ligesom risengrød hører risalamande til december måned. Jeg har afprøvet en sundere version af risalamande, hvor risengrøden er lavet på fuldkornsgrødris, se denne opskrift, og tilsat skyr, sødemiddel, vaniliepulver samt hakkede mandler. Jeg må indrømme, at jeg klart har et favorit skyr mærke nemlig Thise skyr. Jeg synes, at deres produkt er langt mere cremet i konsistensen og den er heller ikke så syrlig i smagen. Derfor bruger jeg ofte den i opskrifter, da det er den bedste at erstatte cremede produkter som fløde og flødeost. Derfor vil jeg også anbefale at bruge denne skyr i risalamande, fordi jeg selv synes smagen bliver bedre, nu når jeg udelukkende bruger skyr. Hvis du ønsker en mere cremet konsistens og mere cremet smag, kan du evt. tilsætte 1-2 dl fløde pisket til flødeskum.

Hvis jeg skal være hetl ærlig er jeg ikke helt vild med kirsebærsauce, men det hører jo til. Jeg har derfor i stedet prøvet med en hindbærsauce, som faktisk bare er frosne hindbær kogt sammen og tilsat sødemiddel. Det er utrolig nemt, og de syrlige hindbær klær den søde cremede risalamande godt.

Sund risalamande med hindbærsauce: 

 • En portion fuldkornsrisengrød
 • Ca. 4-5 dl skyr (afhængig af hvordan du synes konsistensen skal være)
 • Ca. 2-3 tsk vaniliepulver eller en vaniliestang
 • En håndfuld smuttede, hakkede mandler
 • Sødemiddel (smag risalamanden til)
 • 4 håndfuld frosne hindbær
 • En smule vand
 • Sødemiddel (smag saucen til)

Fremgangsmåde:

 1. Lav risengrøden og lad den køle af, eller brug en rest risengrød, og smag dig til mængden af de resterende ingredienser. Jeg er ikke selv så god til at måle alt op, men i steder smager jeg tingene til
 2. Tilsæt de resterende ingredienser, smag til hvor meget vanilie smag du ønsker, samt hvor sød du ønsker din risalamande
 3. Stil risalamanden på køl og begynd på saucen
 4. Lad hindbær og vand koge og og skru ned for varmen, og lad saucen koge videre indtil hindbærerne er kogt ud
 5. Smag til hvor sød du ønsker din sauce
 6. Server overnpå de afkølede risengrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte af filodej med spinat, parmaskinke og hytteost