Julede cupcakes med kokosfrosting

Sundere æbleskiver

Sunde æbleskiver Sunde æbleskiverSunde æbleskiver

Glædelig jul og glædelig 3. advent 🙂 Julen flyver afsted, nu mangler vi kun sneen efter min mening! Jeg har startet min tredje advent lige som jeg kan li det, en stille og rolig morgen med hygge og dejlig morgenmad i selskab med en sød veninde. Jeg elsker de morgener, hvor tempoet er skruet en tand ned.
Det er 3. advent, og derfor synes jeg det var på tide med en opskrift på æbleskiver. Jeg elsker hjemmelavede æbleskiver, og derfor har jeg i år fået købt mig mit eget æbleskivejern. Det skulle selvfølgelig afprøves og med en sundere version af den klassiske æbleskive. Inspiration til denne opskrift har jeg fra den dygtige opskrift udvikler Sanne. Jeg har som noget nyt brugt proteinpulver i opskriften for at erstatte nogle af kulhydraterne med proteiner. Jeg har brugt valleprotein, som har en mild sød smag, valleprotein er udvundet fra mælk. Valleprotein kan købes rigtig flere steder bla. helsekost butikker og Super Brugsen. Hvis du ikke vil afprøve proteinpulver, kan du erstatte det med mandelmel. Som tilbehør til æbleskiverne har jeg lavet en hindbærsyltetøj, hvor jeg blot har kogt frosne hindbær sammen, og dertil har jeg sødet den med sødemiddel. Det er virkelig nemt, og kan du selv bestemme hvor sød du øsnker din marmelade.

Sunde æbleskiver:

 • 3 æg
 • 2 spsk rapsolie
 • 2 dl kærnemælk – evt lidt ekstra hvis dejen bliver for tyk
 • 25 g fuldkornsspeltmel
 • 50 g havregryn
 • 40 g proteinpulver – jeg brugte valleprotein (kan erstattes med mandelmel = 40 g mandler blendet til mel)
 • 50 g Sukrin (eller sødt svarende til 50 g sukker)
 • 1 spsk FiberHusk (1/2 af den gule HUSK)
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 knivspids salt
 • Smør til at stege æbleskiverne i

Fremgangsmåde:

 1. Pisk alle ingredienserne godt sammen. Lad derefter dejen hvile 15 min i køleskabet
 2. Hvis du synes dejen er for tyk, kan de tilsætte lidt ekstra kærnemælk
 3. Steg æbleskiverne i smør
 4. Mens æbleskiverne steger, kan du lade en pose frosne hindbær koge sammen med lidt vand til en hjemmelavet hindbærmarmelade

IMG_1949

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julede cupcakes med kokosfrosting