Sundere æbleskiver

Svampet græskarkage med flødeost frosting

Græskarkage med ostefrostingGræskarkage med ostefrostingDet jeg elsker ved julen er traditionerne. Jeg synes det er hyggeligt, at man har nogle aftaler eller ting, som man gør hvert år. Det betyder dog ikke, at der ikke kan komme nye traditioner til. Derfor har jeg prøvet at lave det til en tradition at afholde julefrokost for min familie (Dvs. mor, far og søster). Dog er det lidt ærgeligt at denne tradition falder sammen med en meget travl periode for mit vedkommende, nemlig læseferien! Derfor har jeg sjældent meget overskud, og en traditionel julefrokost, med alt hvad det indeholder, kan godt virke lidt uoverskueligt. Derfor blev det ikke til en traditionel julefrokost i år, men en dejlig og simpel middag med kage til dessert. Til dessert serverede jeg denne svampede græskarkage med flødeost frosting. Kagen er fri for både sukker og mel, men grundet græskar bliver resultatet en dejlig svampet kage – præcis ligesom jeg elsker kager. Kagen er krydret med en masse julekrydderier, hvilket står godt til den cremede og neutrale flødeostfrosting på toppen. Kagen er en tung sag, hvilket skyldes at græskaren mætter ret meget, derfor kan man ikke spise meget mere end et stykke hver.

Kagen er som sagt fri for sukker og mel, hvilket giver maven en dejlig samvittighed efter man har spist et stykke. I stedet for sukker har jeg brugt kokossukker. Kokossukker er et alternativ til sukker, som udvindes fra kokospalmen. Kokossukkeret har et lavt glukonisk indeks, hvilket betyder at dit blodsukker ikke stiger efter du har spist det. Dog indeholder det næsten ligeså mange kalorier som almindeligt sukker, så man kan sammenligne det lidt med dadler. Kokossukker kan du købe i helsekostbutikker, men en del supermarkeder har det også på hylderne fx Super Brugsen. I stedet for mel har jeg brugt kokosfibermel. Det er en alternativ til almindeligt mel, som indeholder næsten ingen kulhydrater, og har et højt indholdt af kostfibre og protein. Du kan bruge det i stedet for mandelmel. Jeg har taget udgangspunkt i en anden opskrift til denne kage, hvilket er fra den dygtige madblogger Vanløseblues.

Græskarkage med flødeost frosting:

 • 1 Hokkaido
 • 60 g groft hakkede valnødder
 • 2 dl skyr
 • Saft og skal fra en mandarin
 • 4 æg
 • 1 dl kokosfibermel med top
 • 120 g kokossukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel (uden top)
 • 1/4 tsk stødt muskatnød
 • 1 tsk stødt ingefær (uden top)
 • 1 tsk kardemomme (uden top)
 • 1 tsk vaniljepulver

Frosting:

 • 1/2 pakke flødeost light
 • 5 store spsk. skyr
 • Sødemiddel
 • 1/2 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Halver dit græskar, fjern kernerne og placer det på en bageplade med den flade side nedad, og bag græskaret i ovnen i 30-40 min
 3. Brug en ske til at skrabe græskarfylder ud. Blend græskaret med skyr, salt mandarinsaft og skål (jeg brugte en stavblender)
 4. Pisk æggene luftige sammen med sukker og vaniljepulver
 5. Vend græskarblandingen i æggeblandingen. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og tilsæt dem lidt efter lidt i dejen
 6. Vend valnødderne i dejen
 7. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir (en rugbrødsform kan også bruges)
 8. Bag kagen i 40 min ved 200 grader varmluft
 9. Imens kagen bager, lav frostingen. Bland ingredienserne sammen til frostingen, smag til med sødemiddel. Stil frostingen tilbage i køleskabet
 10. Lad kagen køle helt af før du beklær den med frosting

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere æbleskiver