Svampet græskarkage med flødeost frosting

De lækreste sunde havregrynskugler

Sunde havregrynskuglerSunde havregrynskugler

Havregrynskugler er mit absolut yndlings juleslik! Jeg elsker den dejlige smag af smør og kakao ? ja jeg er lidt af en smør gris. Jeg har i år også lavet, som traditionen tro, havregrynskugler. Ud over den traditionelle version har jeg i år lavet en lidt sundere version, som stadig har en mild smag af smør. Jeg er faktisk ret tilfreds med resultatet, hvis jeg selv skal sige det. Du kan selv vurderer, hvor kraftig du ønsker smagen af kakao skal være. Jeg har allerede serveret disse dejlige kugler for flere julegæster, til nogle af de mange jule-hygge-komsammen jeg har haft her i december. Alle har været utrolig overrasket over, at disse lækre kugler ikke er de ?rigtige? havregrynskugler. De er er den grund hermed godkendt af min familie og venner! 🙂 Opskriften har jeg fra denne blog.

Sunde havregrynskugler:

 • 10 dadler
 • 4 spsk vand
 • 1 dl havregryn
 • 3 spsk bagekakao
 • 2 spsk smør
 • 1 knivspids salt
 • Kokosmel til at rulle kuglerne i

Fremgangsmåde:

 1. Blend dadler og vand til en jævn masse
 2. Hæld dadelmassen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser
 3. Ælt dejen med hænderne. Jeg synes havregrynskugler smager bedst når man ælter dejen i hænderne, da grynene bevarer din form, hvilke efter min mening passer godt til kuglerne
 4. Tril dejen til kugler. Tril derefter alle kuglerne i kokosmel

Sunde havregrynskugler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet græskarkage med flødeost frosting