De bedste vaniljekranse!

Sukkerfrie pebernødder af fuldkornsmel

Sukkerfrie pebernødderSukkerfrie pebernødder Sukkerfrie pebernødder

Nu er jeg for alvor gået på juleferie, og den blev indledt med en dejlig tradition i min familie, hvor vi mødes og fælder juletræ. Dagen afsluttes med en dejlig julefrokost samt julekager. Jeg elsker julen, specielt fordi man tilbringer så meget tid med familien. Lige nu står vores flotte juletræ i mine forældres stue, og er klar til at vi går i gang med pynten. I denne forbindelse vil jeg smide en dejlig opskrift på bloggen på pebernødder. Pebernødderne er sukkerfrie og bagt med fuldkornsspeltmel. Jeg synes, at pebernødderne smager utrolig dejligt med fuldkorn, det giver blot pebernødderne en lidt grovere struktur. De er sprøde, men ikke helt ligeså sprøde som traditionelle pebernødder, hvilket skyldes at jeg udelukkende har brugt fuldkornsmel. Hvis du ikke synes pebernødderne er blevet sprøde nok, kan du give dem lidt ekstra tid i ovnen.

Sukkerfrie pebernødder af fuldkornsmel:

  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 10 g mandelmel eller fint hakkede mandler (10 g mandler blended til mel)
  • 100 g sukrin gold (flydende sødemiddel kan også bruges som alternativ)
  • 1 æggehvide
  • 60 g blødt smør
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk natron (eller bagepulver)
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 3/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk stødt hvid peber

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel med natron og krydderierne
  2. Hak mandlerne eller blend dem til tilsæt dem i melblandingen
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen. Stil dejen på køl i 1 time
  4. Tril lange pølser af dejen, skær dem ud i små kugler og rul runde pebernødder
  5. Bag pebernødderne ved 175 grader varmluft i 10-12 min midt i ovnen. De må gerne få lidt farve

IMG_2081

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste vaniljekranse!