Rug-pandekager med røget laks, hvidløgsdressing og hytteost

Inspiration til nytårs menuen

Nytårsmenu NytårsmenuNytårs aften nærmer sig og jeg glæder mig utrolig meget. Nytårsaften er nemlig en kombination af masser af glimmer, alle klædt i deres stiveste puds, masser af sjov, vin, asti og ikke mindst lækker mad. Derudover er denne dag efterfulgt af en dag, som er dedikeret til afslapning, fastfood og tv hele dagen. Det er virkelig to fantastiske dage efter min mening :-). Jeg skal fejre nytår med en masse søde piger og ikke mindst lækker mad. Jeg er ikke selv vært og står derfor ikke for maden, men synes alligevel i skulle have noget inspiration med på vejen til jeres nytårs menu.

Min nytårsaften bliver altid indledt med asti og appetizer, mens vi hører Dronningens tale. Som appetizer kunne du servere disse sprøde soya-ristede græskarkerner sammen med disse knækbrød samt en pesto af god kvalitet til at dyppe i, eller måske denne ærtepesto med gulerodsstave.

Til forret kunne du serverer disse lækre blinis med røget laks, en god pesto dertil er altid dejligt. På sådan en kold aften kunne du også servere denne krydrede hokkaido suppe. Du kunne også serverer en mere let og uformel forret, som dine gæster kan sidde og nippe til, nemlig disse rodfrugt chips med en lækker hvidløgsdressing til.

Hovedretten kunne bestå af denne saftige kylling. Som tilbehør til kyllingen kunne du servere en lækker salat af perlebyg med pesto og tørrede figner eller måske denne rødkålssalat eller en simpel salat med krydrede kikærter. Andet tilbehør til kyllingen kunne være hokkaido græsker i ovn eller langtidsbagte tomater. Hvis du vil servere et utrolig lækkert brød til maden, skulle du prøve det lækreste brød jeg nogensinde har bagt. Hvis du vil prøve noget helt andet og mere enkelt til hovedretten, kunne du servere denne cremede bygotto med ærter, man kunne med fordel tilsætte nogle lækre rejer til retten.

Desserten er, som ved enhver anden middag, højdepunktet på min aften, jeg har nemlig en sød tand og har derfor ALTID plads til dessert! Jeg er selv lidt af en chokoladegris, så jeg ville klart serverer denne lækre brownie med en god vaniljeis og måske lidt bær for mine gæster. En anden chokolade-favorit er denne lækre chokolade cheesecake med skyr, denne ville jeg også servere med en god vaniljeis. En klassiker og min absolut yndlingskage er denne gulerodskage med frosting – måske med lidt forskelligt frisk frugt som tilbehør.

Når aftenen skrider frem kræver det måske lidt kaffe for at holde sig vågen og dertil lidt sødt, eller måske udelukkende lidt sødt. Jeg er sikker på, at dine gæster vil blive ælle vilde, hvis du serverer disse nutellakugler eller måske disse nøddebarer. En anden ide kunne være disse havregrynskugler til dem med en sød tand.

Sidst med ikke mindst så håber i får en dejlig nytårsaften med alt hvad det indebærer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rug-pandekager med røget laks, hvidløgsdressing og hytteost