Kokosristet müsli

Grov koldhævet durum pizza

Koldhævet durum pizza  Koldhævet durum pizzaGodt nytår allesammen! Jeg håber i allesammen kom godt ind i det nye år. Jeg havde en fantastisk aften i dejligt selskab med fantastiske venner. 1. Januar slog hårdt, hvilket betød at jeg tilbragte det meste af dagen i sengen med serie i tv’et. Som dagen skred frem fik jeg løftet mig selv ud af sengen og lavede en dejlig pizza, af en koldhævet dej jeg havde lavet dagen i forvejen. Det gode ved en koldhævet dej er, at pizza’en er hurtig at lave, fordi du netop har lavet dejen og forvejen – dermed er den hævet og klar. Dejen er ikke så fast som en almindelig pizza dej, derfor skal du ikke spare på hvedemelet når dejen rulles ud. Grundet den ikke så faste konsistens kan dejen nemt formes med hænderne Jeg har lavet dejen af halv durummel og halv almindelig mel, durum melet giver pizza’en en dejlig sprød skorpe, hvilket er et af mine krav til en god pizza. Jeg vil klart anbefale, at bage pizzaen på en bagesten/pizzasten, det giver klart det bedste resultat. Jeg har ikke selv en, jeg stjæler dog mine forældres i ny og næ, men jeg har et andet tip som erstatning for en pizza sten. Du kan blot bruge en bageplade, vendt om, og lade den varme op i ovnen i 15-20 min.

Grov koldhævet durum pizza (2 pizzaer):

Dej:

 • 6 dl vand
 • 12 g gær
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk oliven olie
 • 200 g hvedemel
 • 200 g fuldkornsdurummel
 • 100 g rugmel
 • 100 g durummel

Fyld:

 • Pizzasauce (jeg lavede en af en dåse hakkede tomater, 1 tsk salt, 1/2 hvidløg, 1 spsk olie, 1 spsk oregano og evt. lidt sukker. Jeg blendede det med en stavblender)
 • 300 g hakket oksekød
 •  1 dl soltørrede tomater i olie
 • 1 dl majs
 • 1/2 rødløg i skiver
 • 1 pose revet ost
 • Oregano

Fremgangsmåde:

 1. Dagen før: Opløs gæren i vandet og tilsæt olie og salt. Tilsæt melet og rør dejen godt igennem til den har en jævn konsistens
 2. Varm ovnen op til max temperatur varmluft, min kan blive helt op til 275 grader, så fyr løs med varmen. Sæt bagepladen i ovnen
 3.  Dej dejen i to delen. Du kan enten rulle din dej up på bordet eller på bagepapir, dejen er nemlig lidt klistret – så husk; spar ikke på hvedemelet
 4. Steg oksekødet og krydder det med salt og peber, men du kan sagtens kryddere det yderligere: hvidløgspulver, paprika, grillkrydderi eller måske lidt spidskommen. Jeg krydderede mit yderligere med et specielt pizza krydderi mine forældre havde med hjem fra Italien
 5. Smør tomatsaucen ud på pizzabunden og tilsæt fyldet. Drys med oregano
 6. Skrue varmen ned til 220 grader varmluft og sæt pizzaen ind. Bag pizzaen i 15-20 min, men hold øje med den – min skulle kun have lidt over 15 min

IMG_2129

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosristet müsli