Ærte-hummus

Sund nutella

Sund nutellaSund nutellaSund nutella

Jeg ELSKER chokolade og specielt på en bolle, knækbrød, rugbrød – ja alt! Jeg har derfor afprøvet denne sunde chokoladepålæg, og den blev intet mindre end fantastisk. Ja jeg ved godt jeg lyder begejstret, men det er sådan jeg får det når jeg opfinder en rigtig god OG sund erstatning for noget jeg elsker som fx Nutella og chokolade! Denne sunde nutella er fri for sukker, som den traditionelle ellers er fyldt med, dog skal man huske at nødder også indeholder kalorier, men ja det er et langt sundere alternativ. Jeg spiser ofte denne sunde nutella om eftermiddagen på en knækbrød fx disse kanel knækbrød når den søde tand melder sig eller måske på en dejlig morgen bolle fx disse saftige grove kanel boller.

Sund nutella:

  • 200 g hasselnødder
  • 165 ml kokosmælk
  • 4 spsk kakao
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 0,5 tsk sødemiddel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at riste hasselnødderne i ovnen i 5-10 min ved 200 grader
  2. Nuller hasselnødderne i en gammelt viskestykke indtil det meste af skallerne er væk
  3. Blend hasselnødderne i en food processer eller minihakker indtil det har konsistens som nøddesmør
  4. Tilsæt de resterende ingredienser og smag til

IMG_1810

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærte-hummus