Bønne fritter

Den lækreste sunde brownie

Sund brownieSund brownieSund brownie

Jeg ELSKER kage, og kage vil for mig altid tage første pladsen over slik, lakrids ect. Jeg har et svagt punkt når det kommer til kage – jeg KAN ikke sige nej! 🙂 Jeg har mange favorit kager, så jeg har og kommer til at sige det her mange gange – men den her kage er en af mine favoritter! Jeg elsker brownie, for hvad er bedre end en svampet, klæbrig, tung chokoladebombe? Denne opskrift på brownie er en sund en af slagsen, den er nemlig uden mel og sukker. Det er virkelig den bedste sunde brownie jeg har smagt, og det bedste er at den smager overhovedet ikke sundt. Det er nemlig succeskriteriet for mig, når jeg afprøver opskrifter på søde sager. Hvis du skal prøve en utrolig lækker, usund, en af slagsen så prøv denne med peanuts og mars bar. Opskriften på denne lækre brownie har jeg fra bloggen catrineyoga, jeg har dog ændret lidt i ingredienserne fra den originale.

Sund brownie:

 • 2 bananer
 • 150 g dadler
 • 70 g hasselnødder
 • 30 g mandler
 • 50 g hakket mørk chokolade 85 %
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 3 spsk kakaopulver med top
 • 3 æg
 • 1-2 spsk kokosolie
 • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

 1. Blend dadler og bananer i en minihakker eller blender til en ensartet konsistens. Tilsæt blandingen i en skål
 2. Blend alle nødderne til det har konsistens som mel
 3. Tilsæt æg i skålen med dadler og banan og rør det godt sammen
 4. Tilsæt nødderne og alle de resterende ingredienser
 5. Hæld dejen i en lille springform (ca. 20-25 ca i diameter) beklædt med bagepapir
 6. Bag kagen ved 160 grader varmluft i 30-40 min, men hold øje med den, min fik knap 35 min. Den må IKKE få for meget!

IMG_2231

7 kommentarer

 • Sara

  Hej, er det kakaopulver du har toppet kagen med? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Sara
   Ja det er præcis hvad det er! 🙂
   KH Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kirstine

  Hej.
  Din kage ser super lækker ud, ved du hvor mange næringsstoffer der er i den kage? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Kirstine
   Jeg er ikke helt sikker på hvad du tænker på ift. næringsstoffer? 🙂
   Mvh Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Goodger

   Formentligt menes der næringsindholdet – altså kcal osv. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Arh hehe selvfølgelig tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Kirstine 🙂
   Jeg ved det faktisk ikke, jeg har desværre ikke en kalorie beregner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønne fritter