Broccolisalat

Grove koldhævede pizzasnegle med rød pesto

Pizzasnegle med rød pestoPizzasnegle med rød pestoPizzasnegle med rød pestoPizzasnegle med rød pestoNu er eksamensperioden ENDELIG slut, og sidste eksamen endte med en tilfredsstillende karakter! Hvilket betyder at den næste uges tid står på skiferie for mit vedkommende. Jeg er rimelig tilfreds med min situation pt 🙂 ! Jeg glæder mig utrolig meget til en uges ferie i selskab med søde veninder, den friske alpeluft og måske en øl eller to (eller måske mange) ;-). Til skiferie hører selvfølgelig pizzasnegle og pølsehorn til ? noget skal man jo lave på den lange tur til Frankrig. Jeg meldte mig til at lave pizzasnegle, og min veninde står for pølsehornene. Jeg havde lyst til at lave nogle lidt anderledes pizzasnegle. Derfor valgte jeg at lave dem af en grov, koldhævet dej. Jeg er helt vild med koldhævede deje, fordi de er mere lækre og svampede end almindelige bolledeje og samtidig holder sig lækre og svampede i længere tid. Til fylder valgte jeg en rød pesto, friske tomater og masser af mozzarella. Jeg valgte at bruge en rød pesto frem for en traditionel tomat sauce, fordi den tilfører en masse smag til sneglene.

Grove koldhævede pizzasnegle med rød pesto:

Dej:

 • 9 dl vand
 • 25 g gær
 • 2 spsk salt
 • 1 spsk honing
 • 200 rugkerner
 • 300 g grahamsmel
 • 200 fuldkornshvedemel
 • 100 g rugmel
 • 300 g hvedemel

Fyld:

 • 1 stort glas rød pesto eller 1 ½ af de små glas
 • 4 store tomater
 • 400 g revet mozzarella
 • Tørret oregano

Fremgangsmåde:

 1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og honning
 2. Tilsæt rugkerne og tilsæt alt melet undtagen hvedemelet, rør det godt sammen
 3. Tilsæt hvedemelet men hold lidt af melet tilbage
 4. Lad dejen ælte i røremaskinen i ca. 10 min, dejen er færdig når den (stortset) har sluppet kanterne og samlet sig omkring drejekrogen. Hvis du ikke kan få dejen til at samle sig helt, så tilsæt mere af hvedemelet – men hav tålmodighed
 5. Hæld dejen i en ren skål, smurt i olie. Lad dejen hæve minimum 12 timer i køleskabet
 6. Tag dejen ud 1 time før den skal bages
 7. Dæk bordet med mel og hæld dejen derud, rul eller form dejen til en stor firkant, således dejen har ca. 1 cm tykkelse
 8. Smør dejen med den røde pesto
 9. Skær tomater i små stykker og drys dem ud på dejen. Drys den revet ost på dejen, men hold lidt ost tilbage til at toppe sneglene med. Drys med lidt oregano eller pizzakrydderi
 10. Rul dejen stramt sammen, men husk dejen er ikke som en almindelig pizzadej men mindre fast i konsistensen, derfor bliver udseendet heller ikke magen til almindelige pizzasnegle
 11. Skær rullen i 1-1,5 cm tykke skiver og løft dem over på en bageplade
 12. Pels sneglene med mælk og drys med det resterede ost og krydderi
 13. Bag sneglede i 10-15 min ved 200 grader varmluft

2 kommentarer

 • catrine

  Hvor mange bliver der ca af denne portion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Catrine
   Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske det. Jeg har en tendens til ikke at få skrevet ned, når jeg først er “varm i køkkenet” 😉 Men hele rullen er sådan på størrelse med en almindelig rulle pizzasnegle. Så tænker mellem 15-20.
   Mvh Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccolisalat