Krydderurte olie

Kålsalat med gulerødder og krydret dressing

salat med kål og hasselnødder salat med kål og hasselnødder salat med kål og hasselnødder

Kål er en fantastisk grøntsag, fordi der er masser af det i ét kål, derudover er det en utrolig billig grøntsag, hvilket er fantastisk for en studerende som mig. Umiddelbart kan kål godt virkelig som en kedelig grøntsag og derfor er det vigtigt hvordan man tilbereder den eller hvad man spiser den sammen med. Prøv fx denne kyllingelasagne med kålplader, jeg har brugt spidskål men det kan sagtens ersatttes af fx hvidkål.
Jeg elsker at kombinere kålen i en salat med frugter som æbler eller mango, fordi det giver utrolig meget smag. Derudover plejer jeg altid at kombinere en kål salat med en dressing, fordi det giver en god smag og specielt fordi kålen ikke bliver kedelig eller “slap” modsat almindelig salat. Derfor kan en marineret kål salat holde sig frisk i nogle dage – perfekt til madpakken. I denne salat har jeg lavet en krydret dressing med sennep og balsamico. Sennep er en fantastisk smagsgiver i dressinger! Hvis du ønsker at krydre din salat yderligere  så tilsæt denne kryddeurte rolie – super nem at lave. Jeg spiste salaten med krydderurte olien og en lækker hummus som tilbehør, prøv denne ærte-hummus.

Kålsalat med gulerødder og krydret dressing (en stor skål):

 • 1/5 hvidkål
 • 3-4 gulerødder
 • 1 håndfuld hasselnødder
 • 4 spsk oliven olie
 • 1 spsk balsamicoeddike
 • 2 tsk honning
 • 2 tsk sennep
 • salt peber

Fremgangsmåde:

 1. Rist hasselnødderne på en pande indtil de begynder at ?dufte ristet?
 2. Snilt kål og gulerødder fint
 3. Lav dressingen og tilsæt den til kålen og gulerødder. Lad den trække i 15 min
 4. Tilsæt hasselnødderne til salaten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydderurte olie