Sunde romkugler

Filodejstærte med laks og spinat

Filodejstærte med spinat og laksFilodejstærte med spinat og laksFilodejstærte med spinat og laksFilodejstærte med spinat og laksJeg serverede denne lækre og sunde tærte for en veninde til en let frokost. Vi fik tærten sammen med denne lækre salat med stegte kanel æbler. Tærten er simpel, da den indeholder få ingredienser: laks og spinat. Æggefyldet har jeg lavet af hytteost, skyr, mælk og æg – derudover har jeg tilføjet lidt parmasan, da det giver en dejlig smag. Jeg er helt vild med filodejstærte, fordi det giver en dejlig sprød kant. Hvis du ikke har prøvet det før, så vil jeg anbefale med filodej. Det er ikke særlig svært, blot følg fremgangsmåden 🙂

Filodejstærte med røget laks og spinat:

 • 200 g røget laks
 • 1 rødløg
 • 7-8 små kugler frossen hakket spinat (optøet)
 • 2 dl hytteost
 • 3-4 æg (afhængig af størrelsen)
 • 2 spsk skyr
 • 3 spsk mælk
 • 2 tsk salt
 • 3 spsk revet parmasan
 • 3 spsk smeltet smør
 • 1 pakke filodej

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft
 2. Begynd med fyldet. Skær den røgede laks ud i mundrette stykker
 3. Snit rødløg og steg den 2-3 min ved middelvarme I en gryde med olie
 4. Pisk æg sammen med mælk og skyr. Tilsæt hytteost, parmasanost og spinaten og rør det godt sammen
 5. Begynd ny at gøre “tærte dejen” klar
 6. Smør din tærte form en en lille smule fedtstof
 7. Læg et “ark” af filodej i formen og pels med smeltet smør, hvis filodej “arket” er for stort, så fold kanterne ind over kanten af tærte formen. Husk at pensl med smør på de stykker du har foldet ind over dejen igen
 8. Læg endnu et stykke filodej på, tryk forsigtigt filodej “arket” ned i formen. Igen fold kanterne ind over kanten af tærte formen. Igen husk at penls med smør på de stykker de har foldet ind. Fortsæt proceduren 4 gange (der var ca. 4 ark i den pakke filodej jeg købte)
 9. Bag tærten i ca 30-35 min. Mærk på tærten om den er fast, hvis, så er den færdig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde romkugler