Klassisk burger med lavkalorie burgerboller og søde kartoffel fritter

low carb burger og søde kartoffel fritterlow carb burger og søde kartoffel fritterlow carb burger og søde kartoffel fritterVejret udenfor skriger ikke ligefrem forår, det regner og vejret, trænger man til noget rigtig comfort food. Comfort food laver jeg, når jeg rigtig skal være god ved mig selv. Her er burger en del af comfort food menuen, fordi jeg ELSKER burger. Denne burger er lavet med en bolle af færre kalorier end den traditionelle burgerbolle, men ellers med det traditionelle burgerfyld: stor saftig bøf, ost og coleslaw! 🙂
Jeg har brugt valleproteinpulver i mine burger boller, men du må ikke blive skræmt, da du sagtens kan erstatte det med havregryn eller mandelmel. Bollen er også fyldt med gulerødder og spinat – du kan blande eller bruge den ene eller anden. Disse boller er også super lækre som sandwich boller i madpakken, eller som morgenmadsboller med et stykke ost (hvem elsker ikke en bolle med ost?). Som tilbehør til bollerne har jeg lavet ovnbagte pomfritter af søde kartofler – fyldt med smag og dejlig sprøde.

Burgerboller (6-7 burgerboller):

  • 4 æg
  • 1 æggehvide
  • 150 g hytteost
  • 50 g fuldkornsspeltmel (eller en anden fuldkornsmel)
  • 30 g havregryn
  • 35 g proteinpulver (kan ersattes med mandelmel eller havregryn)
  • 2 spsk Fiberhusk ? den gule (ellers dobbelt portion hvis du bruge den grønne)
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 135 g spinat (optøet) og/eller revet gulerod (jeg brugte 85 g spinat og 50 g gulerod ca)
  • 25 g hørfrø
  • 25 g sesamfrø

Fyld:

  • 300 g hakket oksekød (til 2 store bøffer)
  • Ost
  • 2 håndfuld savojkål
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk sennep
  • Sødemiddel
  • Salt, peber

Søde kartoffel fritter:

  • 6-7 søde kartofler
  • 2 spsk olie
  • Salt, peber
  • Krydderier: oregano, timian, rosmarin og/eller basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Begynd på bollerne. Pisk æg og hytteost godt sammen, tilsæt proteinpulver og rør videre. Du kan også vælge at blende hytteosten, så får bollerne en mere jævn konsistens
  2. Rør de øvrige ingredienser i
  3. Lad deje hvile i 15 min så chiafrø og husk ?sætter sig?
  4. Form bollerne med to skeer
  5. Bag bollerne ved 190 grader varmluft i 20 min
  6. Snit de søde kartofler i både. Bland dem med olie og krydderier og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i 35-40 min ca. men hold øje, fordi de kan hurtigt brænde på
  7. Lav coleslaw imens. Snit kålen og rødløget helt fint. Riv gulerødderne
  8. Bland dressingen til coleslaw, smag de til og bland det hele sammen. Lad coleslaw?en stå og trække i køleskabet
  9. Form to bøffer og krydrer med salt og peber, steg bøfferne på en varm pande. Når bøfferne en næsten færdig, så læg en skive ost på hver
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidshævet hvedesurdejsbrød med fuldkorn - en grundig guide til surdej