Klassisk burger med lavkalorie burgerboller og søde kartoffel fritter

Sunde pandekager med kanelstegte æbler

sunde pandekagersunde pandekagersunde pandekagersunde pandekager “Today I will do absolutely nothing!”, dette citat skrev jeg på min Instagram i dag, og det er præcis sådan jeg har tilbragt størstedelen af min søndag. Startede med en frisk løbetur efterfulgt af en fantastisk omgang pandekager med kanelstegte æbler. Jeg elsker de langsomme morgener i weekenderne, hvor man kan bruge god tid på at lave lækker morgenmad, men mest fordi man har god tid til at nyde den dejlige mad! Disse pandekager er sunde og dejlig mættende, og de kanelstegte æbler smager fantastisk til. Jeg lavede desuden en dejlig hurtig jordbærbærkompot til pandekagerne. Den består af et par håndfuld jordbær, en håndfuld anden bærart og en sjat vand. Kog bærerne møre og blend det med en stavblender. Smag til med noget sødende (sødemiddel, honning, stevia eller andet). Ellers prøv en af minde andre kompotter, fx denne med rabarber eller æble.

Sunde pandekager med kanelstegte æbler (2 personer):

 • 4 æg
 • 2 bananer
 • 0,5 dl mælk
 • 2 spsk hytteost med top
 • 0,75 dl havregryn
 • 1 spsk proteinpulver (jeg brugte valleprotein, kan købes i Brugsen og helsekostbutikker, ellers kan det undlades og erstattes med havregryn eller mandelmel)
 • 2 spsk Fiberhusk (den gule eller dobbelt af den grønne)
 • Sødemiddel
 • 1 spsk kanel
 • Evt. Fedtstof til at stege pandekagerne i
 • 3 æbler
 • 1 spsk smør
 • 2 spsk kanel

Fremgangsmåde:

 1. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller med stavblender. Jeg har ikke skrevet mål på sødemiddel, jeg tror det er lidt en smagssag om eller hvor meget pandekagerne skal sødes. Jeg putter kun en lille smule i – sådan på gefühlen
 2. Bag pandekagerne på en pande ved middel varme. Det kan godt tage lidt længere tid at bage dem end almindelige pandekager, derfor hav tålmodighed så kommer du til at ødelægge dem ved at vende dem for hurtigt, eller bage dem ved for høj varme således de ikke er gennembagte når de skal vendes
 3. Hold pandekagerne varme mens du laver æblerne fx i ovnen ved 100 grader almindelig ovn
 4.  Snit æblerne i meget tynde skiver
 5. Smelt smøret på en pande og steg æblerne, drys med kanel og steg videre
 6. Spis pandekagerne med æblerne og evt. jordbærkompot, se min lyn opskrift i teksten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk burger med lavkalorie burgerboller og søde kartoffel fritter