Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

Crumbletærte med æbler og brombær

crumble tærteSund crumble tærte med æble og brombær
Sund crumble tærte med æble og brombærSund crumble tærte med æble og brombærJeg serverede denne lækre crumble tærte for et par lørdage siden, i forbindelse med at jeg havde mine forældre på besøg. Det fantastiske ved denne tærte, er at den er ultra nem at lave. Det er blot at røre alle ingredienserne sammen og forme “låget” med hænderne – nøgleordet er rustikt. Det kan være en god ide at bruge madæbler til denne tærte, fordi de nemmere bliver “bløde” og moset når man tilbereder dem. Jeg brugte blot de æbler jeg havde i køleskabet – men bare for at sige at valg af æble har indvirkning på konsistensen.

Crumble tærte med æbler og brombær:

 • 200 g havregryn
 • 5 spsk mandelmel (eller blendede mandler)
 • 5 spsk kokosmel
 • 4 spsk kokosoile
 • 1 spsk smør
 • 1 æg
 • 2 spsk A38
 • 3-5 spsk honning, kokossukker (afhængig af hvor søde æblerne er eller hvor sød du ønsker din tærte) eller sukkererstatning svarende til ca. 50 g sukker. Du kan f.eks. Sukrin gold, som kan købes her eller denne fra ISIS
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 3 æbler
 • 1-2 håndfuld frosne brombær

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt til dejen har samlet sig til en kugle
 2. Skær æblerne ud i tynde skiver og fordel det i et smurt tærtefad sammen med de frosne bær
 3. Form med fingrene et “låg” ovenpå æblerne og brombærrene
 4. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-35 min (det afhænger af hvor sprød du ønsker din tærte, jeg kan personligt godt lide den lidt brændt i kanten. Derudover da dejen ikke er fyldt med smør og sukker bliver denne ikke ligeså hurtig sprød, derfor mærk efter til du synes den er sprød nok 🙂 )

IMG_3580

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto