Den dejligste sunde gulerodskage

Tapas inspiration og opskrift på foccacia brød (low carb)

IMG_2519 (1)IMG_2511 (1)IMG_2517 (1)TAPAS er for mig den ultimative weekend menu! Jeg elsker tapas, fordi man kan sidde og hygge med maden sammen med sine gæster. Derfor vil jeg give jer nogle ideer og opskrifter til hvad man kan servere til en tapas middag. Derudover kommer jeg med en ny opskrift på et foccacia, der modsat et traditionelt foccacia brød ikke indeholder hvedemel og masser af olie. Derimod er den lavet på masser af kerne og frø og derfor selvfølgelig får fedtstod derfra. Derfor får man ikke den oppustede fornemmelse i maven, da den ikke indeholder hvedemel.  Foccaciaen er det man kalder et LCHF (low carb high fat) brød, og inspirationen til denne opskrift har jeg fra madbanditten. Jeg har valgt at reducere mængden af fedt. Denne foccacia er ikke ligeså sprød som den traditionelle, men den er dejlig svampet indeni. Dette brød er også perfekt til madpakken og generelt som sandwich brød!
Dette dejlige brød (opskrift følger nedenfor) kunne spises med denne dejlige ramsløgspesto, Ramsløgssæsonen er overhovedet ikke slut – så ud i skoven og find nogle ramsløg og spis det sammen med brødet.

IMG_3826 Et klassisk tapasbord er efter min mening fyldt med en masse dejlige ting man kan smøre på sit brød eller knækbrød, derfor kunne du lave denne ærtehummus. En anden utrolig lækker topping ovenpå brød eller knækbrød er disse langtidsbagte tomater. Sammen med brødet kunne du også serverer disse lækre knækbrød med chiafrø eller disse lækre grove pizzasnegle med rød pesto.IMG_2475_Fotor_CollageEn anden lækker dyppelse eller smørelse, og min personlige favorit, er denne ærtepesto, som jeg altid serverer med forskellige grønsagsstave. Derudover er jeg også vild med denne lækre laksesalat med hytteost. Salaten smager fantastisk ovenpå ristet rugbrødstrekanter.

IMG_3262_Fotor_Collage
Jeg elsker også at have forskellige snacks på mit tapas bord fx disse saltmandler. En anden utrolig lækkert snack er disse ovnbagte rodfrugtschips med en skyr-hvidløgsdip. Hvis du ønsker lidt mere grønt på dit tapas bord kunne et bud være denne enkle salat med tomat og ristede kikærter. Den er nem og fyldt med smag fra de krydrede kikærter.
Det er jo kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan tilføje på sit tapasbord. En lidt anderledes bud på en tapasret er denne lækre filodejstærte med parmaskinke, spinat og hytteost eller denne med laks og spinat. Man kunne med fordel lave små mini tærter i stedet for en stor. Filodejstærte er utrolig nemt at lave, fordi du ikke skal til at lave tærten fra bunden af.
IMG_2426_Fotor_Collage

Nu til opskriften på foccacia brødet:

 • 200 g. hytteost 1,5% fedt
 • 4 æg
 • 1 dl mandler
 • 0,5 dl chiafrø
 • 3/4 dl solsikkekerner
 • 0,5 dl sesamfrø
 • 20 g proteinpulver eller 0,5 dl sesamfrø
 • 1 spsk FiberHUSK eller dobbelt af den almindelige HUSK
 • 1 tsk salt
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 3 spsk hakkede soltørrede tomater (jeg brugte dem i olie)
 • 1 tsk rosmarin

Fremgangsmåde:

 1. Start med at blende mandler, solsikkekerner og evt. sesamfrø – ikke helt så nødvendigt efter min mening. Blend også hytteosten hvis du ønsker, jeg synes det giver brødet en mere cremet konsistens
 2. Pisk æg grundigt og tilsæt de resterende ingredienser. Lad dejen hvile i 10 min
 3. Gør en lille form klar og beklæd den med bagepapir
 4. Hæld dejen i formen og drys evt. med mere krydderi og salt
 5. Bag brødet ved 170 gradet i 30-40 min. Brødet skal være fast når du trykker på det og gyldent i farven

2 kommentarer

 • Maria Sørensen

  Hej. Hvis ikke man vil bruge chia frø i opskriften på foccacia brødet, skal man så bruge noget andet for at få den rigtige konsistens eller tror du bare man kan undlade det ? Tænkte selv på hørfrø i stedet for ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Maria, chiafrø suger en del væde, og derfor vil det være en god ide at tilsætte noget som også suger lidt væde f.eks. Mandelmel, men du kan også prøve med frø eller kerner. Jeg tror ikke det gør den helt store forskel 🙂 god bagning!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dejligste sunde gulerodskage