Nøddesmør med kanel

Quinoa salat med cashewnødder

IMG_4141Quinoa salat med cashewnødderQuinoa salat med cashewnødderQuinoa salat med cashewnødder
Quinoa er et fantastisk frø, som jeg kun lige har fået øjnene op for. De små frø er utrolig sunde, hvilket skyldes at de indeholder en masse sundt fedt, er rig på fiber og protein. Desuden er quinoa, i modsætningen til ris, bulgur og couscous, 100 % glutenfri. De mætter derfor rigtig godt uden at man får en oppustet fornemmelse i maven. De minder meget om bulgur og couscous i konsistensen, og derfor kan du nemt erstatte det med quinoa i de fleste retter. Quinoa er utrolig dejlig i salat, da det giver en god mættende salat, som sagtens kan være et helt aftensmåltid. Jeg spiste salaten med en lækker krydret kylling til find opskriften her.

Quinoa salat med cashewnødder (2 personer):

 • 2 store gulerødder
 • 2 snack peber
 • 1/3 agurk
 • 1 æble
 • 1 håndfuld saltede cashewnødder
 • 1 dl quinoa
 • 2 dl vand
 • salt

Dressing:

 • 4 spsk olie
 • 4 spsk mørk balsamico
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk sennep
 • 1 tsk citronsaft
 • salt, peber

Fremgangsmåde:

 1. Start med at skylle quinoaen og put det derefter i en gryde, tilsat salt. Kog det ved svag varme i 10 min, og derefter lad det stå under låg i 5 min
 2. Skær grøntsagerne ud som du ønsker. Jeg brugte en spiralizer til gulerødderne, fordi jeg synes det ser så fint ud. En spiralizer er sådan en smart dims man kan lave grønsagspasta ud af grøntsager som gulerødder og squash
 3. Lav dressingen og smag den til som du ønsker – min erfaring er at nogen ønsker den stærkere og tilsætter derfor mere sennep, andre kan lide den mere sød og tilsætter derfor mere honning. Vend dressingen med salaten
 4. Tilsæt cashewnødder og server

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddesmør med kanel