Low carb gulerodsboller

Sommersalat med rucola og lyn-syltede rødløg

sommersalat med rocula, syltede rødløg og pinjekernersommersalat med rocula, syltede rødløg og pinjekerner
Den sidste tid har været en presset periode for mig, hvorfor jeg ikke har været utrolig aktiv her på bloggen, men NU er eksamens perioden endelig overstået og jeg kan kalde mig selv bachelor! Det betyder at jeg har en 3 måneders lang sommerferie foran mig fyldt med ferier, fantastiske oplevelser i den forhåbentlig solrige danske sommer og selvfølgelig arbejde. Jeg er selv typen der får stress af at have ferie så lang tid, så heldigvis skal jeg også arbejde. Jeg glæder mig til en masse spontane sommeraftener og grilaftener i botanisk have, solrige dage på den permanente strand og en masse øl-bowling. Lige nu fejrer jeg min færdiggjorte bachelor titel i København med Distortion og en flok dejlige veninder. Der har været fantastisk vejr indtil videre her i København, hvorfor jeg synes i skulle have opskriften på en lækkert salat, som netop passer perfekt til de mange lune gril aftener, som vi har foran os! Den er ultra nem at lave, består af få ingredienser og så er den fyldt med smag. En af ingredienserne er syltede rødløg, og jeg ved at de fleste sukker ved navnet “syltet”, fordi man tænker det er besværligt og tager lang tid. Disse rødløg skal lyn-syltes, hvilket betyder de blot skal stå i en marinaden i 1-2 timer – mindre kan også gøre det. Opskriften har jeg faktisk snuppet fra min fætter, som serverede den en aften hos ham til en fantastisk middag. Her var salaten tilbehør til andebryst og hasselbagte kartofler. Du kan også servere salaten til denne saftige sommer-kylling, som også er perfekt til grilmad. Desuden er disse syltede rødløg fantastiske i mange forskellige retter, og derfor kan du sagtens lave en stor portion og have en glas stående i køleskabet. Jeg bruger dem i flere forskellige slags salater, fordi de giver en masse smag til salaten. Derudover bruger jeg også løgene som fyld i en burger, prøv dem i denne sommerburger eller denne kalorielette burger.

Sommersalat med rocula, syltede rødløg og pinjekerner:

 • 2-3 dl æblecidereddike (andre eddiker kan sagtens bruges, men denne er meget mild i smagen)
 • 1 dl vand
 • 4 spsk honning (marinaden skal måske smages lidt til, om du ønsker den lidt sødere)
 • 1-2 stænger frisk rosmarin
 • ca. 4 rødløg
 • 1 pakke rucola
 • 1 pakke pinjekerner
 • 3 spsk balsamico
 • 3 spsk olivenolie
 • salt, peber

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave marinaden til dine rødløg. Bland æblecidereddike, vand og honning. Smag den til om du synes den er for sur ellers tilsæt mere honning
 2. Snit rødløgene i tynde ringe og put dem i et glas. Tilsæt marinaden og et par stænger rosmarin. Lad marinaden stå 1-2 timer – og under en time kan sagtens gøre det
 3. Rist pinjekerne på en tør pande ved middel varme til de får lidt farve. Sæt dem til side
 4. Bland olie, balsamico og lidt salt og peber. Vend dressingen med rocola salaten
 5. Anret rocula på et fad, tilsæt dine syltede rødløg og top med pinjekerner

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Low carb gulerodsboller