Lørdags-lækkerier: Bananis med peanuts, chokolade og kokosmælk

Fuldkorns foccasia med soltørrede tomater

fuldkorns foccasia med soltørrede tomater

fuldkorns foccasia med soltørrede tomater fuldkorns foccasia med soltørrede tomater
fuldkorns foccasia med soltørrede tomaterI min hverdag prøver jeg at undgå for meget brød og gluten, fordi jeg får sådan en ubehagelig mæthed. Desuden ved jeg at brød og gluten er ikke fantastisk for ens fordøjelse, hvorfor man netop føler den her oppustede følelse. Det betyder ikke, at jeg ikke elsker brød, fordi det gør jeg virkelig! Når jeg så spiser brød, så vil jeg også foretrække noget af høj kvalitet, noget der virkelig er lækkert og saftigt 🙂 Jeg serverede det her lækre foccasia brød for en flok piger fra mit arbejde, og det var virkelig lækkert! Brødet er lavet på hvid hvede, som faktisk er et fuldkornsmel, hvilket er komisk, da navnet indikerer noget helt andet. Fuldkorn er rigtig godt for os, fordi det har et højt indhold af kostfibre, mineraler og vitaminer. Alle disse gode stoffer sigter man væk i en almindelig hvedemel. Brødet er lavet på 100 % hvidhvede, hvilket jeg var lidt skeptisk overfor, men jeg synes slet ikke det var nødvendigt at tilsætte hvedemel. Hvis du ikke hvid hvedemel kan du sagtens bruge f.eks. grahamsmel eller et andet fuldkornsmel, jeg ville dog ikke anbefale af bruge ren rugmel, da denne meltype er meget grov. Brødet er perfekt som tilbehør til tapas, grillmad eller en god salat! Du kan også lave nogle lækre foccasia sandwich af brødet.
Er du i bagehumør så prøv mine lækre rugboller med gulerod eller grove boller rullet i kerner – begge er perfekte til madpakken. Du kan også prøve disse mættende gulerodsboller rige på proteiner og lav på kalorier. Hvis det er den søde tand, som melder så prøv disse lækre sunde romkugler eller mine sunde cookies.
HUSK at du stadig kan være med i konkurrencen om at vinde to billetter til Food Festival. Læs mere om konkurrencen og deltag her, det kræver blot en kommentar i indlægget og så er du med i konkurrencen!

Fuldkorns foccasia med soltørrede tomater (2 mellem brød):

 • ca. 1 kg hvid hvedemel (eller et andet fuldkornsmel f.eks. grahamsmel)
 • 10 dl koldt vand
 • 4 spsk hørfrø
 • 15 g gær
 • 2 spsk salt
 • 1 glas soltørrede tomater i olie (OBS: olien herfra skal også bruges)

Fremgangsmåde:

 1. Rør gær, vand og salt sammen i en skål og tilsæt næsten alt melet, men hold lidt tilbage (ca. 200 g)
 2. Rør dejen på en røremaskine indtil dejen slipper kanterne, det tager ca. 10 min
 3. Hvis dejen ikke slipper kanterne så tilsæt lidt mel, men tricket er at være tålmodig, da den nok skal samle sig. Jo mindre mel, desto mere fugtigt bliver brødet
 4. Lad dejen hæve i køleskabet natten over
 5. Tag dejen ud 1 timer før det skal bages. Tænd imens ovnen på det højeste, den kan klare (min stod på 250). Sæt din bagesten ind i oven, så den er godt varm når brødet skal bages. Hvis du ikke har en pizzasten, så sæt en bageplade vendt på hovedet ind i ovnen
 6. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir og form et fladt brød. Lav fordybninger hvori du putter soltørrede tomater i. Pensl brødet med olien fra tomaterne og kom olie ned i fordybningerne
 7. Sæt brødet ovenpå din sten eller bageplade. Bag brødet ved 250 eller mere i 10 min. Skru derefter ned for varmen på 200-220 grader og bag brødet færdig i ca. 25-35 min
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags-lækkerier: Bananis med peanuts, chokolade og kokosmælk