Fuldkorns foccasia med soltørrede tomater

Lørdags-lækkerier: kopkage med chokolade

 

kopkage med chokolade kopkage med chokolade  kopkage med chokolade
kopkage med chokoladeDET her er den ultimativt nemmeste kage, jeg nogensinde har lavet! Det tog max 10 min. at lave den 🙂 Kagen er som navnet indikerer – en kage i en kop. Kagen laver man i microovnen, hvilket jeg synes er vildt. Da jeg først hørte om fænomenet kop-kage, synes jeg det var vildt sjovt og var derfor nød til at afprøve det. Som sagt er denne kage utrolig nem at lave, du mixer blot ingredienserne sammen i en kop og smider den i microovnen. Derfor, når du sidder lørdag aften og virkelig ærgrer dig over, at du ikke fik taget dig sammen til at bage det helt store til aftenskaffen, så tvivl ikke, du kan stadig nå det. Bag en kopkage! En bonus er at kagen hverken indeholder sukker, mel eller fedtstof! En sund snack som man ikke får dårlig samvittighed over at spise. Du kan spice din kopkage ved at putte en overraskelse i midten inden den bages, f.eks. 1 tsk peanutbutter eller 1 stykke chokolade.
Hvis du nu har lidt mere tid, kunne du også prøve denne svampede chokoladekage med peanut-banan topping og hvis du skal være god ved dig selv, så lav en portion bananis med peanuts og chokolade som tilbehør. En ande klassiker er min lækre sunde brownie – NØJ den er god!
HUSK at du stadig kan være med i konkurrencen om at vinde to billetter til Food Festival. Læs mere om konkurrencen og deltag her, det kræver blot en kommentar i indlægget og så er du med i konkurrencen!

Chokolade kopkage (1 stor kopkage eller to små):

 • 1 æg
 • 2,5 spsk havregryn
 • 5 spsk A38 eller en anden form for yougurt
 • 2 spsk kakao uden top
 • ¼ tsk bagepulver
 • Sødemiddel svarende til 2 spsk sukker, jeg brugte 2 sukker erstatning fra Suvida
 • lidt vaniljepulver

Fremgangsmåde:

 1. Pisk ingredienserne godt sammen
 2. Hæld det i en kop (en der kan tåle at komme i microovnen)
 3. Giv den først 2,5 min ved fuld power. Den skal være fast som en kage, men bagetiden afhænger lidt af microovnen. Min microovn er en gammel en, og derfor skulle min kop-kage have 4 min ca.

2 kommentarer

 • Hanne

  Rigtig god kage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Hanne
   Tak for feedback 🙂 Det er så dejligt at høre, når mine læsere bruger mine opskrifter samt hvordan de bliver. Tak for info, det vil jeg ikke bruge så, men jeg elsker at bruge en mørk chokolade med en form for knas 😉
   De bedste hilsner Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorns foccasia med soltørrede tomater