Lørdags-lækkerier: kopkage med chokolade

Chokolade vafler med rå chokoladesauce

chokoladevafler chokoladevafler
chokoladevaflerchokoladevafler IMG_4873
Jeg er fuldstændig vild med mit nye snack vaffeljern fra Tefal, du kan købe et her! Det er så nemt, lækkert og bonus er, at vaflerne ser SÅ indbydende ud 🙂 Jeg spiser selv 100 % med øjnene, så jeg elsker når tingene ser lækkert ud. I weekenderne elsker jeg at forkæle mig selv med en lækker morgenmad, som jeg rigtig kan sidde og hygge med mens fjernsynet kører i baggrunden. Jeg serverede disse vafler til en brunch med min søster, og hun var ellevild 🙂 Jeg spiste vaflerne en med en lækker rå chokoladesauce til, som er lavet udelukkende på chokoladepulver, vand og sødemiddel. Det smager virkelig syndigt! Kakao indeholder desuden en masse gode stoffer, antioxidanter, som er rigtig gode og sunde for vores helbred. Derfor er det også sundt at spise et stykke mørk chokolade i ny og næ. Jo mørkere chokoladen er desto bedre, da der er et højere indhold af kakao og mindre indhold af fedt. Mangler du yderligere inspiration til en lækker morgenmad, så prøv mine vafler med jordbærsalsa. Du kan også prøve minde pandekager med kanelstegte æbler?
Er du til noget sødt og syndigt men på den sunde måde? Så prøv min sunde brownie, den smager fantastisk OG syndigt. Du kan også prøve min sunde jordbærtærte, som er glutenfri og sukkerfri.

Chokoladevafler med chokoladesauce (2 personer): 

 • 4 æg
 • 2 bananer
 • 3 spsk hasselnødder
 • 2 spsk havregryn (evt. glutenfrie havregryn)
 • 2 små spsk Fiberhusk eller 1 stor spsk HUSK (kan undlades og ersattes med ekstra havregryn)
 • 2 spsk vaniljeproteinpulver (kan undlades)
 • 2 store spsk bagekakao
 • Lidt sødemiddel svarende til ca. 40-50 g sukker (jeg brugte denne flydende sødemiddel fra ISIS. Den kan købes i supermarkeder eller direkte her)

Rå chokoladesauce:

 • Bagekakao
 • Vand
 • Sødemiddel (jeg brugte denne flydende sødemiddel fra ISIS. Den kan købes i supermarkeder eller direkte her)

Fremgangsmåde:

 1. Start med at blende hasselnødderne til mel. Derefter tilsæt de resterende ingredienser og blend det hele sammen
 2. Varm vaffeljernet op og tilsæt fedtstof
 3. Smid et par spsk dej op på jernet og steg dine vafler
 4. Lav din rå chokoladesauce ligesom du laver glasur. Bland kakao og vand til det har den rette konsistens og sød det til med sødemiddel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags-lækkerier: kopkage med chokolade