Lørdags lækkerier: Sundt bananbrød med chokoladepålæg

Klassisk pastaret i en sundere udgave aka “Cowboy gryde”

Sund pastaret med tomatSund pastaret med tomat
Sund pastaret med tomatSund pastaret med tomatMandag…Ja, dagen er hård nok i sig selv! Derfor orker jeg ikke at lave det helt store til aftensmad, det skal helst være hurtigt og nemt. Derfor lavede jeg denne pastaret “Cowboy gryde”. Du har måske aldrig hørt navnet før? Det er en ret, som vi har opfundet i min familie. Retten var altid en sikker vinder at servere, da vi var børn, men selvom jeg er blevet voksen, er jeg stadig helt vild med retten. Den originale ret består af få ingredienser: pasta, ketchup, bacon og pølser. Lyder det ikke som en fantastisk kombination? Ikke særlig nærende men nøj hvor smager godt. Jeg har prøvet, at lave den i en sundere udgave. Jeg har brugt Pastellas nye pastavariant, hvor 40% er erstattet med en grønsags. Jeg brugte den pasta med gulerod, hvilket jeg varmt kan anbefale! Selvom 40 % er erstattet af grøntsager, kan det diskuteres om pastavarianten er sundere. Jeg har ikke et endeligt svar. Forskellen på denne pasta og den originale pasta er kostfibreindholdet, som er en del højere i denne pastaudgave, hvilket skyldes at man har tilsat grønsager, som indeholder kostfibre, hvilket er rigtig godt for vores tarm. Almindeligt pasta indeholder stort set ingen fibre. Derfor tilsætter jeg ofte Fiberhusk eller almindelig HUSK i bagværker og andet, da det er rene fibre. Derudover er fedtindholdet lidt lavere.
I retten har jeg lavet en hjemmelavet tomatsauce og tilsat kyllingepølser, som har et lavere fedtindhold sammenlignet med de fleste traditionelle pølser. Derudover har jeg tilsat lidt grøntsager i retten i form af gulerødder.
Husk at thefoodloverdk også er fyldt med søde sager! Prøv mine sunde nutella-kugler, en dejlig krydret kage med kokosskum eller min sunde æblekage – perfekt nu når efterårets æbler begynder at falde.

“Cowboy gryde” – pastaret i en sundere udgave (2-3 personer):

 • 1 pakke Pastella grønsagspasta (jeg brugte den med gulerod)
 • 1 stort løg eller 2 små
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1/2 hvidløg
 • 3 spsk kethup
 • salt og sukker
 • 4 gulerødder

Fremgangsmåde:

 1. Hak løget og skær gulerødderne i små stykker. Steg det på panden ved mellem varme
 2. Skær kyllingepølserne i stykker og tilsæt dem på panden, når gulerødderne og løget er blevet møre
 3. Lav tomatsaucen ved at blande hakkede tomater, hvidløg, kethup og smages til med salt og sukker. Du kan eventuelt blende saucen
 4. Kog pastaen i letsaltet vand
 5. Bland det hele sammen på panden

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Sundt bananbrød med chokoladepålæg