Salat med stegte pærer og parmasan

Nemme ovnbagte falafler med grønt tilbehør

Nemme falafler

Nemme falafler 
Nemme falaflerNemme falaflerMit første møde med falafler var faktisk på en festival, hvor jeg ikke havde råd til en wrap med kebab og derfor måtte “nøjes” med den som var 5 kr. billigere med falafler 🙂 Mig, utrolig fuld og utrolig sulten, tænkte “nåhr jah hva fann’ – mad er vel mad! Jeg synes virkelig, at det er virkelig en komisk historie, og jeg tænker nogle gange på den, når jeg får falafler. Jeg har afprøvet flere opskrifter på falafler, som alle er mislykkes på en eller anden måde – indtil NU. Denne opskrift på falafler er virkelig nem og den virker! Disse falafler er laver på kikærter på dåse, fordi jeg bare synes, at det er langt nemmere end at skulle ligge kikærterne i blød i et døgn. Desuden er disse ovnbagte, hvorfor du slipper for alt det fedteriget med at stege eller friturestege dem. Derudover er det langt sundere!
Jeg spiste mine falafler med en tøm-køleskabet-salat, hvilket var nemt og lækkert. Derudover anbefaler jeg altid at toppe din salat med nogle ristede kerner eller nødder. Prøv f.eks. disse saltede mandlersoyaristede græskarkerner eller du kan riste nogle solsikkekerne på panden med lidt olie og salt – nemt og lækkert!
Jeg kan også varmt anbefale en af mine salat opskrifter, f.eks. denne salat med stegte pærer og parmasanost, denne salat med kanel-stegte æbler, min version af den klassiske broccolisalat eller denne salat med lyn-syltede rødløg.
Til falaflerne fik jeg desuden mit favorit tilbehør: Gulerodsstave med ærtepesto!

Inspiration: Frk. Kræsen

Nemme ovnbagte falafler:

 • 1 dåse kikærter
 • 1 æg
 • 1 stort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk havregryn (brug glutenfrie havregryn hvis du ønsker dine falafler glutenfrie)
 • 1 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den almindelige Husk (kan undlades men tilsæt 2 spsk havregryn i stedet)
 • 1 bundt persille
 • 0,25 dl olie
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

 1. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse
 2. Lad dejen stå i 15-20 minutter og hvile
 3. Brug to skeer til at klatte små boller ud på en bageplade. Pensl dem med olie
 4. Bag dem i 30 min ved 200 grader. Efter 15 min tag pladen ud og vend falaflerne således de bages på begge sider
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med stegte pærer og parmasan