Lørdags Lækkerier: Acai bowl - et sundhedsboost til januar måned

Nemme glutenfrie knækbrød

Glutenfrie knækbrødGlutenfrie knækbrødGlutenfrie knækbrødGlutenfrie knækbrød

Jeg er helt vild med hjemmelavede knækbrød. De smager så godt, at jeg nemt kan spise dem rent uden noget til. Jeg spiser faktisk knækbrød til meget forskelligt. Jeg spiser det uden noget som snack, jeg spiser det sammen med min ærtepesto eller ærte-hummus. Inspiration til opskriften kom faktisk af, at min søster måske har glutenallergi. Jeg synes de glutenfrie alternativer er så tørre, at jeg aldrig kunne finde på at købe dem (DOG har Cafe Glad verdens bedste glutenfrie boller!). Derfor besluttede jeg mig at lave nogle glutenfrie knækbrød til hende for at være en sød storesøster, og selvfølgelig også fordi, at jeg synes det er så hyggeligt at bage. De er utrolig NEMME at lave, ingen fedtede fingre, blot en skål og en ske og 10 min, så er dejen lavet!

Glutenfrie knækbrød:

 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 3,5 dl blendede glutenfri havregryn (du kan indlade at blende dem, knækbrødene får blot en mere grov konsistens)
 • 1 tsk bagepulver
 • 2,5 dl vand
 • 2 tsk salt (2,5 i alt hvis du kan lide dem saltede, det kan jeg selv)
 • 0,5 dl olie
 • 1 tsk Fiberhusk eller 2 tsk af den almindelige HUSK (kan sagtens undlades)
 • 2 spsk kokosfibre (erstattes med 4 spsk havregryn)

Fremgangsmåde:

 • Blend dine havregryn (eller undlad det).
 • Blend alle ingredienserne god sammen sammen!
 • Lad dejen hvile i 10 min
 • Del dejen i to og rul de to dele ud mellem to stykker bagepapir. Jeg ruller dem så tynde som det er muligt
 • Skær knækbrødenes form i dejen med en stor kniv
 • Bag knækbrødene i ca. 15 min ved 180 graders varmluft. De skal være let brune i overfladen ellers er de ikke færdige!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags Lækkerier: Acai bowl - et sundhedsboost til januar måned