Grov tærte med spinat og 3 slags ost

Sunde chokolade scones

Sunde chokolade sconesSunde chokolade sconesSunde chokolade sconesSunde chokolade sconesSunde chokolade sconesSunde chokolade sconesSunde chokolade sconesJeg må indrømme, at denne opskrift har jeg stjålet fra en anden – nemlig den dygtige ernæringsekspert Michelle Kristensen. Jeg har ændret lidt i opskriften, men æren den får Michelle. Jeg blev fuldstændig fascineret, da hun brugte “sunde” og “scones” i samme sætning. Hovedingrediensen består af, og hold nu vejret, blomkål – ja jeg sagde blomkål. MEN, bliv nu ikke forskrækket, fordi man kan faktisk ikke rigtig smage det. Disse scones er en virkelig gode til alle tider på døgnet, når den lille sult melder sig; morgenmad, frokost, aftensmad og som snack 🙂

Sunde chokolade scones (ca. 10 stk):

  • 1 blomkål
  • 2 æg
  • 2 æggehvide
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Brug 1 tsk  flydende sødemiddel fra ISIS, det der svarer til 40 g almindeligt sukker, 4 spsk sukrin, som er et sukkerfrit alternativ (begge kan købes i de fleste større supermarkeder, du kan også bruge honning eller ahornsirup)
  • 1 dl rosiner eller tranebær
  • 1 dl grofthakkede mandler eller andre nødder
  • 100 g grofthakket mørk chokolade minimum 70%
  • 3 spsk kokosmel (helt almindeligt kokosmel)
  • 6 spsk fuldkornsrismel (du kan sagtens bruge andre fuldkornsmel f.eks. rugmel eller grahamsmel. Fuldkornsrismel er en glutenfri grovmel, derfor brug den hvis du vil have glutenfrie scones)
  • 2 spsk chiafrø (kan undlades men tilsæt 2 spsk mel, blendede havregryn eller blendede mandler. Chiafrø suger rigtig meget væde, og derfor skal du tilsætte noget andet som også kan suge lidt væde)
  • 1 spsk Fiberhusk eller 2 spsk almindeligt HUSK (kan sagtens undlades)

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og skær blomkålen ud i små buketter og blend det HELT fint. Hvis du ikke har en blender, så kan du også hakke det, men det tager selvfølgelig lidt tid. Jeg har ikke afprøvet en stavblender
  2. Rør alle ingredienserne sammen undtagen mel og kokosmel til det er godt rørt igennem
  3. Tilsæt til sidst mel og kokosmel
  4. Lad dejen hvile i 10 min
  5. Form dine scones med hænderne. Det er vigtigt at fugte dine hænder når du former dem. Desuden er det en god ide at trykke dine scones godt, så dejen hænger godt sammen
  6. Bag dine scones i 30-40 min ved 175 grader varmluft
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grov tærte med spinat og 3 slags ost