Lørdags lækkerier: Choko-lakrids mandler og rosiner

Boller op og boller ned – fastelavnsboller med hindbær- og bananfyld

IMG_3185IMG_3203IMG_3181IMG_3179IMG_3175

I dag er det fastelavn, hvilket må være lig med fastelavnsboller. I år har jeg desværre ikke haft tid til at kreere en ny opskrift på fastelavnsboller. Jeg blev nemlig opereret i min menisk (knæet :(), så jeg har været sengeliggende siden operationen i onsdags. Nøj jeg synes godt nok det er svært bare at ligge i en seng, jeg får helt stress. Men så er det jo “godt”, at jeg lige er begyndt på studiet igen med et monster stort pensum, så der har været rigelig læsning og tage fat på. Da jeg ikke har haft tid til at kreere en ny opskrift på fastelavnsboller, derfor har jeg “snydt” og vedhæftet min opskrift fra sidste år – men det gør det jo ikke mindre god 😉
Fastelavnsbollerne er gluten- og sukkerfrie, derudover er fyldet en del mindre kalorierigt sammenlignet med de klassiske fastelavnsboller. Jeg har lavet disse fastelavnsboller med 2 slags fyld. Den ene med hindbær, skyr, flødeskum og hakket mørk chokolade. Den anden med banan, peanutbutter, flødeskum, skyr og hakket mørk chokolade.

Fastelavnsboller med creme fyld:

 • 4 æg
 • 2 dl mælk
 • 1 dl mandelmel (jeg blendede 1 dl mandler til fint mel)
 • 1 dl kokosfibermel
 • 2 tsk bagepulver
 • 50 g smeltet smør
 • 1 spsk HUSK den gule eller 2 spsk HUSH den grønne
 • Sukkeralternativ svarende til 40 g sukker (jeg brugte Isis perfekt sød)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk kardemomme

Fyld

Hindbær:

 • 4-5 tsk. sukkerfri hindbærsyltetøj (eller kog en håndfuld hindbær op I en gryde og sød det til)
 • ½ dl piskefløde
 • 3 spsk skyr
 • 20 g finthakket mørk chokolade 85%

Banan-peanut-choko fyld:

 • 1 banan
 • ½ spsk peanutbutter
 • ½ dl piskefløde
 • 3 spsk skyr
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 20 g finthakket mørk chokolade 85%

Fremgangsmåde:

 1. Pisk og sukker luftigt
 2. Tilsæt bagepulver, det afkølede smeltede smør, HUSK, vaniljepulver og kardemomme
 3. Rør kokosfibermel og mandelmel sammen og tilsæt det skiftevis med mælk til dejen
 4. Lad dejen hvile i 10 min
 5. Klat med 2 skeer 10 klumper ud på bagepladen
 6. Form klatterne med våde hænder så de bliver pæne runde
 7. Bag boller ved 180 grader i ca. 15 min. Lad dem køle helt af.
 8. Forbered fyldet mens bollerne køler af. Jeg lavede min sukkerfri hindbær syltetøj af en stor pose frosne hindbær kogt sammen tilsat sødemiddel. Du kan også blot koge en håndfuld hindbær sammen og tilsætte sødemiddel, det svarer til det du skal bruge i hindbærcremen
 9. Pisk fløde til begge fyld. Vend halvdelen af fløden med skyr, hindbær og hakket chokolade
 10. Blend en banan med peanutbutter i en minihakker/blender/stavblender, vend det med flødeskummet, skyr, vaniljepulver og hakket chokolade

IMG_3178

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Choko-lakrids mandler og rosiner