Søde rødbede snacks med nødder og chokolade

Den officielle pandekagedag: Pandekage-minder og -opskrifter samt topping

Sunde pandekager med chokoladesaucebananpandekagerSunde pandekager med chokoladesauceadmin-ajax

I dag tirsdagen efter fastelavn er i mange lande kendt som ?Pandekagedagen?, hvor man som navnet indikerer bager pandekager i stor stil. Oprindeligt er det en kristen tradition knyttet til fasten op påsken. Dagen inden fastetiden blev spisekammeret tømt for alle madvarer, som ikke måtte spises under fasten og som ikke kunne holde sig. Det var bl.a. hvidt mel, æg, mælk og smør. Ingredienserne blev brugt til at lave pandekager af, og derfor kom dagen til at hedde Pandekagedagen. Jeg har en dejlig sød pandekage historie fra min barndom. Jeg er vokset op med min bedste veninde som nabo, ja eller vi ihvertfald bedste veninder med tiden. Vi legede sammen stortset hver dag, hvor vi fandt på alle mulige lege. En dag besluttede vi os for at bytte legetøj (det skulle jeg aldrig have gjort.. 🙂 ). Jeg byttede mit Rasmus Klump forklæde, med den fantastiske opskrift på pandekager af Rasmus Klumps mor, mod en bamse :D. Vi har lavet pandekager af den opskrift, når vi var hjemme ved hende siden da 🙂 Og forklædet hænger stadig hjemme ved min beste venindes forældre i køkkenet.
Da det er den officielle pandekagedag har jeg samlet alle mine sunde pandekage opskrifter og mit bud på den lækreste topping.

Madpandekager:

Søde sunde pandekager:

Pandekage topping: 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søde rødbede snacks med nødder og chokolade