Boller op og boller ned - fastelavnsboller med hindbær- og bananfyld

Søde rødbede snacks med nødder og chokolade

Søde rødbede snacks med nødder og chokoladeSøde rødbede snacks med nødder og chokoladeSøde rødbede snacks med nødder og chokoladeSøde rødbede snacks med nødder og chokoladeSøde rødbede snacks med nødder og chokoladeSøde rødbede snacks med nødder og chokolade

Jeg kan desværre ikke helt selv tage æren for denne opskriften, inspiration har jeg fra en af mine HELT store inspirationskilder Michelle Kristensen. Michelle er simpelthen den sejeste person jeg kender, hun har kæmpet med vægten siden hun var lille og har altid været en “stor pige”. I dag er hun personlig træner, kostvejleder, kogebogsforfatter, ekspert i Go’Morgen Danmark og med ejet firma i bagagen. Hold nu op, hun er bare en “power women”, som jeg ser op til!
Nu til opskriften.. Vi kender allesammen den lille sult, som for mit vedkommende ofte melder sig om eftermiddagen. Her er disse små søde rødbede boller perfekte! De er fyldt med gode og sunde sager: rødbede, groft mel, nødder og noget endnu bedre: mørk chokolade (jaja, det kan diskuteres om det er sundt – sundt for sjælen siger jeg!). De er dejlig mættende og derfor også perfekte som en snack før eller efter træning!

Søde rodbede snack med nødder og chokolade:

  • 300 g rintrevet rødbede
  • 5 friske dadler
  • 2 æg
  • ½ tsk vanilje
  • 1 tsk flydende sødemiddel fra ISIS. Brug sødemiddel svarende til 40 g sukker
  • 50 g hakket mørk chokolade minimum 70%
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 1 dl havregryn (brug glutenfri havregryn hvis du vil have en ren glutenfri opskrift)
  • 1 dl groft mel (her kan alle meltyper bruges. Brug f.eks. fuldkornsrismel hvis du vil have en glutenfri opskrift)
  • 1 spsk Fiberhusk (kan undlades)
  • ½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Riv rødbederne fint
  2. Bland alle ingredienserne sammen og rør dejen godt sammen
  3. Klat dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer. Det kan godt være du skal bruge skeerne til at samle ?klatterne? en smule
  4. Bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 20 min
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller op og boller ned - fastelavnsboller med hindbær- og bananfyld