Lørdags lækkerier: Gammeldags æblekage i nye (sundere) klæder

Lørdags Lækkerier: Sunde kalorielette chokolademuffins og lidt tanker om min indre “power-woman”

Sunde kalorielette chokolademuffinsIMG_6041 IMG_6044 IMG_6037IMG_6050Sunde kalorielette chokolademuffinsIMG_6032

Er det kun mig der synes, at januar og februar er en hård måned?
Jeg startede 2016 med dette personlige indlæg om hvordan mit 2016 havde været for mig. Med starten på nyt (kandidat) studiet, nyt job efter en utrolig travlt sommer, har den sidste halvdel af 2015 været hård ved mig.. Jeg har virkelig ikke haft det samme overskud både til at være social, til bloggen samt en masse andre ting, som jeg før havde haft. Jeg føler jeg lidt har mistet min “power woman”. Derfor har en af mine ønsker for 2016 været at genvinde min power woman, men samtidig ikke at have alt for store forventninger til mig selv, så det er helt okay hverken at have lyst til at træne, læse, vaske tøj eller blogge, men i stedet bare have lyst til at ligge i sengen en hel dag og måske endda dagen efter. Derfor vil jeg gerne genvinde rollen som min “power woman”, dog nu med en lidt revideret vurdering af hvad min “power woman” kan. Derfor håber jeg på, at 2016 bliver fyldt med en masse opskrifter, hvor igennem jeg kan inspirere JER, fordi det er virkelig grunden til at jeg blogger!
Nu til lørdagens lækkerier som blev til disse små lækre sunde chokolademuffins. Jeg har ikke beregnet den præcise mængde af kalorier, men den er ihvertfald lav på kalorier til dig, som gerne vil have et let men sød dessert. Jeg har ikke tilføjet topping ovenpå mine muffins, men hvis du vil peppe dem lidt op så smør dem med peanutbutter eller denne kaloriefri chokoladeglasur eller kom en håndfuld hindbær i dejen, det giver et syrligt twist til den søde chokolade.

Sunde chokolademuffins:

 • 1 dl grovmel (jeg brugte rugmel, brug f.eks. fuldkorns rismel, hvis du ønsker glutenfrie muffins)
 • 1 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den almindelige (kan undlades)
 • 3 æg
 • 2 små bananer ca. 150 g
 • 0,8 dl kakao
 • 7 tsk flydende sødemiddel fra f.eks. ISIS perfekt sød, mængden af flydende sødemiddel skal svare til 280 g sukker (det lyder måske af meget, men flydende sødemiddel mister “sødmen” når det bages)
 • 200 g Cheasy youghurt med vanilje 0,1 % fedt 
 • 0,5 dl vand
 • 1 tsk bagepulver
 • Frivilligt: tilsæt 1 håndfuld frosne hindbær i dejen

Fremgangsmåde:

 1. Mos banenen. Pisk bananen med æggene
 2. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk dejen til den er jævn (dvs. uden klumper)
 3. Fordel dejen i muffinsforme
 4. Bag muffins’ne i 20-30 min ved 175 grader varmluft
 5. Du kan toppe dine muffins lidt peanutbutter eller med denne kaloriefri chokoladesauce

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Gammeldags æblekage i nye (sundere) klæder