Cheasy ambassadør og masser af brunch opskrifter

Brombærmarmelade med chiafrø og citron

Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron Brombærmarmelade med chiafrø og citron

Jeg foretrækker generelt selv at lave mine egen marmelade eller kompot, da jeg synes, at dem man køber i supermarkederne er fyldt med sukker og desuden lidt for søde til min smag. Derudover er jeg nok den type, der godt kan lide at lave det selv, fordi så ved man da hvad det indeholder. Mange af mine veninder fortæller mig ofte, når jeg giver udtryk for ovenstående, at jaja det er nemt at sige for mig, men det tager så lang tid og er komplekst at lave det selv! Og der må jeg jo modsige dem, fordi denne marmelade tager ingen tid og er utrolig nemt! Det skal ikke stå og koge i uendeligheder, og det er slet ikke nødvendigt at tilsætte alle mulige “sylte” ingredienser 😉 Det kræver blot 3 grundingredienser: bær, sødemiddel og chiafrø! BUM, det lyder sa simpelt. Dette gør også denne marmelade til en meget sundere en af slagsen, da chiafrø er en del af kategorien super-foods. De indeholder nemlig utrolig mange gode sager. Chiafrø består af 20 % omega-3 fedtsyrer, som gavner hjernen og resten af kroppen. De er desuden proppet med protein, fibre, kalcium og antioxidanter. Det siger dig måske ikke så meget vel? Men så læs om disse top 5 gevinster ved chiafrø:

 • 4 gange så mange kostfibre som i hørfrø.
 • 6 gange mere kalk end i sødmælk.
 • 15 gange flere antioxidanter end i broccoli.
 • 2 skefulde chiafrø indeholder mere omega-3-fedtsyrer end en laksefilet.
 •  Chiafrø indeholder masser af proteiner ? ligeså meget som solsikkefrø

Det specielle ved chiafrø er desuden, at de kan nemlig opsuge 10 gange deres egen vægt, og derfor er de utrolig smarte at bruge i marmelade, fordi ved at tilsætte chiafrø får man den rigtige konsistens! Jeg spiser min marmelade som topping på min favorit vanilje skyr fra Cheasy, som du måske har bemærket på min Instagram profil eller til at stille den søde tand om eftermiddagen på en knækbrød eller disse nye kardemomme skorper fra Karen Volf. Skorper kan faktisk bruges til uendeligt mange ting, du skulle prøve min nemme gammeldags æblekage i nye (og sundere) klæder!

Brombærmarmelade med chiafrø og citron:

 • 3 store håndfuld frosne brombær
 • 1/2 dl vand
 • Revet skal fra 1/2 citron
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Smag til med sødemiddel (Jeg brugte flydende sødemiddel fra Isis, som kan købes i større supermarkeder som Rema 1000 eller Føtex eller online her. Alternativt kan du bruge honning, sukker eller sukkererstatning som sukrin. Sukrin kan købes i helsekostbutikker, Matas, Føtex og Bilka eller online her)
 • 2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde:

 1. Kog bærerne op sammen med vand
 2. Lad det stå og småkoge et par minnutter, hvis det skal gå rigtig stærkt, så tag det af varmen og blend massen. Du kan også bare lade det stå og koge ud i ca. 10 min
 3. Smag til med citron, vanilje og sødemiddel
 4. Tilsæt chiafrø og lad det køle af

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheasy ambassadør og masser af brunch opskrifter