Sunde brændte mandler og kokosflager med kanel og kardemomme og lidt om kokossukker

Lørdags lækkerier: Sukkerfrie sunde havre cookies med chokolade

Sukkerfrie sunde havre cookies med chokoladeSukkerfrie sunde havre cookies med chokoladeSukkerfrie sunde havre cookies med chokoladeSukkerfrie sunde havre cookies med chokolade Sukkerfrie sunde havre cookies med chokoladeSukkerfrie sunde havre cookies med chokolade

Hvem elsker ikke duften af cookies i køkkenet? Jeg er helt vild med det! Jeg skulle besøge mine bedsteforældre og bestemte mig for at bage en omgang cookies plus lidt ekstra til min bedste mors kagedåse 🙂 Jeg har brugt Fibersirup Clear i mine cookies. Det er en sukkerfri sirup, som er især god at bruge i småkager, fordi det tilføjer en sprødhed til dine kager, som andre sukkerfrie produkter ikke gør. Fibersirup Clear er virkelig et fantastisk produkt, fordi det har et langt højere indhold af fiber og langt lavede indhold af sukker sammenlignet med andre sirupper og honning!  Fibersirup Clear har hele 70 g fiber og kun 5 g sukkerarter pr. 100 g. FiberSirup Clear har en sødningsgrad på 60 % i forhold til almindeligt sukker. Jeg vil klart anbefale at du bruger denne sirup eller en ikke sukkerfri sirup som yaconsirup, agavesirup eller honning. Fiber Sirup Clear kan købes i helsekostbutikker eller online her.

Sukkerfrie sunde havre cookies med chokolade:

 • 2 dl havregryn
 • 2 dl havremel (havremel er en glutenfri meltype, som er lavet af glutenfrit havregryn. Du kan erstatte det med stortset alle andre meltyper. Jeg ville vælge en grov meltype)
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 æg
 • 0,5 dl mælk
 • 2 spsk crunchy peanutbutter
 • 6 spsk sirup clear (det er en sukkerfri sirup, som er særlig god til at bruge, når man bager småkager eller cookies, da det tilføjer en sprødhed som andre sukkerfrie alternativer ikke gør)
 • Sødemiddel eller sukkererstatning svarende til ca 80 g sukker (Du kan bruge flydende sødemiddel fra Isis eller sukkererstatning fra f.eks. Sukrin, her vil jeg anbefale sukrin gold, hvis smag minder min brun sukker. Begge kan købes i større supermarkeder eller online her)
 • 1/2 tsk kanel (kan undlades)
 • 30 g hakket hasselnødder
 • 50 g hakket mørk chokolade
 • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

 1. Alle ingredienserne blandes godt sammen
 2. Klat ca. 10-15 små klatter dej ud på en bageplade og form kagerne med fugtuge hænder
 3. Bag kagerne i 20-25 min ved 175 grader eller til de er let gyldne i farven

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde brændte mandler og kokosflager med kanel og kardemomme og lidt om kokossukker