Lørdags lækkerier: Sukkerfrie sunde havre cookies med chokolade

Min yndlingsret: Hjemmelavede mexikanske pandekager

Grove mexikanske pandekager med fyldGrove mexikanske pandekager med fyld Grove mexikanske pandekager med fyld Grove mexikanske pandekager med fyld Grove mexikanske pandekager med fyld Grove mexikanske pandekager med fyld

Dette er en af mine absolut favorit retter (og ja jeg har virkelig mange favorit retter). Jeg ELSKER virkelig hjemmelavede pandekager! Jeg elsker alle former for pandekager, som det også fremgår ved alle de opskrifter jeg indtil nu har lavet: bananpandekager, dessertpandekager med chokoladesauce, mine sunde pandekager med kanelstegte æbler,  de BEDSTE amerikanske pandekager uden mel og sukker og mine rugpandekager med røget laks!
Nu får du opskriften på disse lækre mexikanske pandekager toppet med ost og serveret med creme fraishe og en lækker guacamole – viola!

Pandekager med mexikansk fyld (4 personer):

  • 200 g groft mel (bare en eller anden form for groft mel)
  • 4 æg
  • 5,5 dl mælk
  • 1,5 tsk salt

Mexikansk fyld:

  • 2 rødløg
  • 4 revne gulerødder
  • 1 dl majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 0,5 dåse hakkede soltørrede tomater i olie (minus olien selvfølgelig)
  • 1 oksekødsboullion
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Peber og salt
  • Valgtfrit: Spice din sovs op med alle de dejlige krydderier du ønsker. Jeg brugte 1 spsk blandede krydderier bare for at tilføje lidt mere smag
  • 1/4 dl fint snittet hvidkål
  • Tip: Brug en kødrest sammen med nogle svitsede grøntsager eller hvis du har en rest kødsovs. Så slipper du for at lave fyldet 😉
  • Topping: Revet ost

Tilbehør:

  • Skyr eller fedtfattig creme fraishe
  • Guacamole creme: Blend med en stavblender 1 avokado, 0,5 dl neutral skyr, 1 lille fed hvidløg, salt og citron

Fremgangsmåde:

  1. Hak løgene og svits dem i olie ved mellem varme
  2. Tilsæt kødet og svits det ved højere varme
  3. Tilsæt de revne gulerødder og og hvidløg og svits videre. Tilsæt de resterende ingredienser undtagen spidskål og lad sovsen småkoge, imens du forbereder pandekagerne
  4. Snit hvidkålen helt fint og svits det 5 min ved mellemhøj varme. Stil det til side
  5. Pisk alle ingredienserne sammen til pandekage dejen
  6. Bag pandekagerne på en pande. Der bliver ca. 8-10 stykker
  7. Fyld pandekagerne med spidskål og kødsovs. Top dem med ost. Drys med oregano eller andet krydderi
  8. Bag pandekagerne ved 175 grader varmluft til osten er smeltet
  9. Blend alle ingredienserne til guacamolen
  10. Server dine pandekager!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Sukkerfrie sunde havre cookies med chokolade