Sunde rødebede boller og lidt sundhedsfakta om rødbeden

Lørdags lækkerier: Nem kardemomme-kanel granola og en dessert med granola

Nem glutenfri granola med kardemomme og kanelNem glutenfri granola med kardemomme og kanelNem glutenfri granola med kardemomme og kanelNem glutenfri granola med kardemomme og kanelNem glutenfri granola med kardemomme og kanelNem glutenfri granola med kardemomme og kanel

Jeg er helt vild med granola, jeg er faktisk så vild med granola, at jeg kan spise det alle tidspunkter på døgnet 🙂 Så jeg ville lave en dobbelt portion hvis jeg var dig – en portion ryger hurtigt! Granola er en sprød form for müsli – mere sammenklumpet, måske ikke den mest tiltalende beskrivelse, men det smager nu stadig fantastisk. Du kan spise din granola på din skyr, det er min personlige favorit, det giver et langt mere mættende morgenmåltid. Du kan også drysse din morgengrød med lidt granola.
Jeg må foreslå dig at prøve en absolut lækker variant med granola: en såkaldt “breakfast parfait”. Princippet med en parfait er skiftevis lag med: skyr/youghurt, kompot/marmelade og granola. Mangler du lidt inspiration til en lækker parfait, så får du lige mine opskrifter på forskellige marmelader og kompotter:

Nem glutenfri granola med kardemomme og kanel:

 • 3 små bananer
 • 2 spsk kokosolie (ander olie kan også bruges)
 • 4 spsk Sukrin gold (Sukrin kan købes i Føtex, Bilka, Matas eller helsekostbutikker eller online her. Det kan også erstattes med noget andet sødende f.eks. 1 tsk flydende sødemiddel fra ISIS eller 4 spsk honning)
 • 4 dl glutenfrie havregryn
 • 2 dl kokosflager
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl hakkede nødder
 • 4  spsk vand
 • 2 dl mandelsplinter
 • 1 spsk kanel
 • 1 spsk kardemomme

Fremgangsmåde:

 1. Mos bananerne og bland dem med kokosolie og vand
 2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det godt sammen
 3. Hæld din granola ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en ske eller dine hænder til at skille det godt ad, så det ikke hænger sammen i store klumper
 4. Bag din granola ved 160 grader varmluft i 30-40 min, men hold øje! Efter hver 10-15 min så tag granolaen ud og vend det godt rundt med en ske. Sæt det ind i ovnen igen og bag videre
 5. Granolaen er færdig når den er helt sprød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde rødebede boller og lidt sundhedsfakta om rødbeden