Lørdags lækkerier: Sunde chokolade cookies

Lørdags lækkerier: Sunde müslibarer

Sunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarerSunde sukkerfrie muslibarer

Jeg elsker de muslibarer, som man kan købe i supermarkedet – de smager jo som det rene slik! Det skyldes desværre også, at det er det rene slik, fordi de indeholder nemlig en del sukker, som kan få dit blodsukker på lidt af en rutsjebanetur. Derfor besluttede jeg mig for at lave mine egne muslibarer – både fordi disse er sukkerfrie og fordi man er fuldkommen klar over, hvad de faktisk indeholder. Disse muslibarer mætter utrolig godt, og derfor er de perfekte til dig på farten, som skal have et hurtigt måltid. De er også gode som en snack inden træning eller blot en eftermiddagssnack om eftermiddagen, når du mangler energi.

Inspiration: Michelle Kristensen’s kogebog Mission Sund

Sunde sukkerfrie musli bar (ca. 10-14 stk)

 • 3 æg
 • 4 spsk peanutbutter
 • 150 g havregryn
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl rosiner
 • 1 dl hakkede mandler
 • Sødemiddel svarende til 100 g sukker alternativt brug 1 dl honning (Jeg brugte sødemidlet Sukrin gold, som kan købes i Matas, helsekostbutikker eller her)
 • Tips: Tilsæt evt. hakket chokolade, tørrede tranebær, tørrede figner i stedet for f.eks. 1 dl rosiner

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen indtil massen er jævn
 2. Bred massen ud på en bageplade og form det som en firkant (massen kan sagtens selv stå)
 3. Bag muslibarerne i ovnen i 10-15 min ved 175 grader varmluft. De er færdige når de er gyldne, og faste når du trykker på dem. Bagetiden afhænger af hvor tykke dine muslibarer er
 4. Lad dem køle af og skær dem ud i passende størrelser
 5. De kan holde sig i 1-2 uger afhængigt af om du har dem på køl eller ej. De holder sig længere på køl, men de kan godt blive mere bløde i konsistensen af samme grund.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Sunde chokolade cookies