Lørdags lækkerier: Banan-is med kokoschips og kakaonips

Lørdags lækkerier: Appelsinmarmelade med gulerod og mandler

Appelsinmarmelade med gulerod og mandler Appelsinmarmelade med gulerod og mandler Appelsinmarmelade med gulerod og mandlerAppelsinmarmelade med gulerod og mandlerAppelsinmarmelade med gulerod og mandler Appelsinmarmelade med gulerod og mandler Appelsinmarmelade med gulerod og mandler

Det er mit første møde med appelsinmarmelade ? i hvert fald i hjemmelavet udgave! Jeg har engang fået det som tilbehør til tapas på en restaurant, og jeg kan huske, at jeg synes det smagte virkelig godt. Appelsinmarmeladen er virkelig et modspil til de ellers meget søde marmelader ? her giver appelsinmarmeladen et frisk og lidt bittert modspil (uden at være bitter overhovedet!). Jeg har tilsat gulerod ? ja gulerod! Men appelsinen og guleroden er faktisk et fantastisk makkerpar, det kan undlades, men jeg vil ikke råde dig til det J
I min marmelade har jeg tilsat et brev (eller noget af indholdet af et brev) melatin. Melatin regulerer konsistensen i marmelader og geléer, og er gør derved syltningen en del nemmere. Desuden nedsættes kogetiden, så man slipper for at skulle overvåge sin syltning i timevis, som i gamle dage. Melatin kan fås i flere udgaver. Jeg bruger den grønne pose, som er tilsat kunstigt sødemiddel og kan anvendes til syltning helt uden brug af sukker.
Spis din marmelade på et stykke ristet brød, tilbehør til dine pandekager eller som tilbehør til tapas. Mangler du inspiration, så prøv nogle af mine pandekageopskrifter:

Eller mit bud på en fantastisk men også sund tapas menu.

Appelsinmarmelade med gulerod og mandler:

  • 4-5 appelsiner (du kan erstatte et par af appelsinerne med mandariner, hvis du skulle have nogen liggende, det gjorde jeg)
  • 1 dl vand
  • 4 små revne gulerødder
  • 1 lille håndfuld hakkede smuttede mandler
  • 1,5 tsk vaniljepulver
  • Indhold fra et grønt brev melatin (se forklaring i tekst)

Fremgangsmåde

  1. Skær skrællen af dine appelsiner og skær dem i mundrette stykker. Riv dine gulerødder fint.
  2. Hæld appelsinerne i en gryde med vand og lad det koge op. Tilsæt gulerødder og mandler
  3. Skrue ned på lav varme og lad marmeladen småkoge i 35-45 min. Det lyder af lang tid, men det tager tid at få appelsinerne kogt godt ud
  4. Tilsæt vaniljepulver og grøn melatin. Lad marmeladen koge et par min til det begynder at tykne
  5. Tag marmeladen af varmen og lad den køle af. Hæld marmeladen på et skyllet glas og stil det på køl. Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Banan-is med kokoschips og kakaonips