Hjemmelavet hyldeblomst-jordbær eddike

Burger-battle med Danpo og opskriften på en fantastisk burger

Sunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kylling_91A3372Sunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kyllingSunde burger med Danpo kylling

Foto: Torben, Torben og Köter

Jeg var så heldig, at Lahme kommunikation og Danpo Kylling inviterede mig til burger-battle sammen med en masse søde bloggere. Det var et super fedt arrangement, og derfor synes jeg lige I skulle høre om det og desuden få opskriften på den burger, som min gruppe kreerede ? og den var BARE GO? efter min mening.

Danpo indledte arrangementet med at fortælle lidt om deres produkter, hvortil de præsenterede nogle af deres helt nye produkter blandt andet deres nye kylling-bacon. Jeg var rimelig skeptisk, da de fortalte, at de havde lavet bacon ud af et stykke kyllingefilet, men hold nu op det smagte godt! Det smagte virkelig af bacon, og nej ikke den fede svine bacon, men den var sprød og havde bacon smag ? præcis som bacon skal, og så er fedtprocenten uhyrlig lav. BONUS. Produktet kommer i Netto?s butikker landet rundt inden for de næste par uger.

Kylling er generelt et sundt kødprodukt, fordi der ofte er en lav fedtprocent i. Dertil er det utrolig godt for vores mave, fordi det er langt nemmere at fordøje for maven. Dertil er vi dansker faktisk ret vild med kylling, vi spiser nemlig hver især 25 kg kylling om året.

Men nu til eventet.. Vi skulle i grupper lave en burger, og der var fuldkommen frie rammer, og dermed frihed til at nytænke hvad der skulle udgøre bollen, fyldet og kødet. Jeg var i gruppe med to søde piger; Pernille som har bloggen Pagik og Frk. Haslundhome som står bag bloggen Haslundhome. Vores burger var en af de innovative af slagsen efter min mening, fordi vi netop havde nytænkt, hvad der skulle udgøre bollen. Bunden af vores burger var en blomkålsbolle, en hjemmerørt mayo, kyllinge filet marineret i hvidløg og persille, en kompot af svampe og rødløg stegt i mørk balsamico, en hjemmelavet ketchup toppet et stykke squash paneret i pankorasp og stegt sprød på panden. Puha.. sikke en lang liste ? men det var jo også en battle 😉 Til info er det sidste billede billedet af min gruppes burger.

Sund og innovativ burger (opskriften er lavet til 15 små burgere):

Blomkålsbund (15 små bunde):

 • 1 blomkålshoved
 • 4 æg
 • 1,5 dl havregryn
 • 1 håndfuld persille
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk salt
 • 1 dl pankorasp (det er en asiatisk form for rasp, der er mere grov i konsistensen, hvilket gør overfladen mere sprød, når man steger det)

Hjemmerørt mayo:

 • Åh gider man faktisk at lave den selv? Hvis ikke så køb en god kvalitetsmayonnaise! Jeg stod ikke for mayonnaisen, men jeg har flere gange afprøvet denne fra Gastromand – nem lig lækker!

Citron og hvidløgsmarineret kylling: 

 • Kyllinge inderfileter
 • 3 hvidløg
 • 5 spsk citron olie (ellers brug oliven olie)
 • Revet citronskal fra 1 citron
 • Salt og peber

Kompot af svampe og rødløg:

 • 1 bakke svampe
 • 3 rødløg
 • 0,5-1 dl mørk balsamico
 • 1 knivspids salt
 • 2 spsk sukker

Hjemmelavet ketchup: 

 • Jeg stod ikke for kethupen, så jeg har ikke den præcise opskrift, men ellers prøv denne fra Valdemarsro – den er med garanti lækker!

Bagt peber: 

 • 3 røde peber
 • Salt og peber

Squash paneret i pankorasp: 

 • 2 squash
 • 1 pose pankorasp (det er en asiatisk form for rasp, der er mere grov i konsistensen, hvilket gør overfladen mere sprød, når man steger det)
 • 4 æg
 • 4 dl fint rasp
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 1. Start med dine blomkålsbunde. Blend det hele undtagen pankorasp og lad dejen hvile 10 min. Klat dejen ud på en bageplade og brug skeen til at forme runde bunde. Drys med pankorasp. Bag bundene i en 175 graders varmluft ovn i 15-20 min
 2. Skær dine squash ud i aflange 0,5 cm tykke stykker. Gør tre skåle klar: en med pisket æg, en med det fine rasp og en med pankorasp. Vend dine squash i det fine rasp, æg og derefter pankorasp. Tryk godt i skåle med pankorasp, således at det sidder godt fast. Læg dine squash klar på en tallerken
 3. Gør en pande varm med olie og steg dine squash ved mellem-høj varme. Pas på de ikke brænder på. De er færdige, når de er sprøde og overfladen gylden i farven
 4. Mariner din kylling, skær dine peberfrugter ud i passende stykker og bag både peberfrugt, kylling og dine squash i ovnen ved 175 grader varmluft. Tag dine squash ud efter 15 min, men tag først din kylling og peberfrugt ud efter 20 min
 5. Imens det bager i ovnen så gør din løg-svampe kompot klar. Skær rødløg og svampe ud i fine skiver og vend det i balsamico og krydder med sukker og salt. Varm en pande op til lav-mellem varme og steg blanding til løg og svampe er bløde
 6. Nu: Lav din burger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hyldeblomst-jordbær eddike