Lørdags lækkerier: Sund jordbær-rabarbercrumble

Sund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumbleSund jordbær-rabarbercrumble

Hvem elsker ikke en dejlig sprød crumble? Den er nem at lave og smager fantastisk! Det bedste ved denne crumble, er at den er fri for raffineret sukker, hvidt mel og smør. Jeg er selv vild med kombinationen af rabarber og jordbær. Generelt er jeg faktisk helt vild med rabarber, og kan slet ikke vente til rabarber sæsonen går i gang hvert år. Er du ligeså vild med rabarber, så skulle du prøve min rabarberkompot, ispinde med rabarber og kokosmælk eller mine rabarber cupcakes med hvid chokolade.

Denne kage lavede jeg i forbindelse med min fødselsdag, som jeg også har skrevet lidt om her. Jeg fik hele familien til brunch, og kagen serverede jeg så om eftermiddagen til kaffen. Jeg havde bestemt mig for, at det skulle være en rigtig sommerkage, hvorfor en kage med jordbær og rabarber synes at være det helt rigtige valg! Desuden skulle den ikke være for krævende at lave, fordi jeg netop skulle forberede en masse andre ting til brunchen. Kagen er   fri for raffineret sukker og desuden kan den laves glutenfri, hvis det ønskes. Desuden har jeg brugt kokosolie fremfor smør.

Inspiration: Green Kitchen Stories

Sund jordbær-rabarbercrumble:

 • 1 pose frosne jordbær (400 g)
 • 400 g rabarber skåret i stykker
 • 3 spsk Sukrin gold (kan købes i Matas, større supermarkeder, helsekostbutikker eller online)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 150 g havregryn (her kan du bruge glutenfrie havregryn, hvis du ønsker en glutenfri kage)
 • 30 g kokoschips
 • 40 g kokosmel
 • 1 håndfuld mandler
 • 6 spsk kokosolie
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 80 g Sukrin Gold (kan købes i Matas, større supermarkeder, helsekostbutikker eller online)
 • 6 bløde dadler
 • Tilbehør: Vaniljeskyr, creme fraise eller flødeskum

Fremgangsmåde:

 1. Tø bærerne lidt op i microovnen
 2. Halver jordbærrene
 3. Smør din tærteform med kokosolie
 4. Rør ingredienser godt sammen. Det er vigtigt, at dadlerne er rørt godt ud i dejen
 5. Drys bærerne med Sukrin gold og vanilje og vend det godt rundt
 6. Hæld din crumble på. Selve dejen er lidt løs, så bruge fingrene til at trykke den lidt sammen ovenpå bærerne
 7. Bag tærten i 30 min ved 175 grader varmluft. Hold øje med kagen og pas på den ikke bliver for brun

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små glimt fra min fødselsdag: Inspiration til borddækning og en fantastisk brunch menu