Råmarinerede rødløg med vanilje

Lørdags lækkerier: Sund snickerskage

Sund snickerskageSund snickerskageSund snickerskageSund snickerskageSund snickerskageSund snickerskageSund snickerskageSund snickerskage

Nu synes jeg også snart det var på tide med lidt flere kage opskrifter! Denne kage bagte jeg i forbindelse med en lidt sørgelig begivenhed. Det var nemlig i forbindelse med at jeg er stoppet som marketingmedarbejder ved medie bureauet Cadesign form i Aarhus C. Det har virkelig været en fantastisk arbejdsplads med utrolig søde kollegaer, så det var ret sørgmodigt for mig at stoppe.. Men jeg står simpelthen i den situation, hvor jeg skal i praktik til august, og i den forbindelse var jeg nød til at stoppe ved Cadesign. Selvom det er sørgmodigt at stoppe et sted, hvor man har fundet sin plads, så glæder jeg mig også til nye udfordringer ved mit praktik sted til efteråret. Jeg skal starte ved en medlemsorganisation for fødevarevirksomheder i Danmark, som hedder The Danish Food Cluster. Det er en drøm for mig at kunne kombinere mine to store passioner: kommunikation og fødevarer. Desuden at kunne kombinere de to i et fremtidigt job, men lad os vende tilbage til det, når jeg faktisk står med mit kandidatbevis i hånden 😀

Prøv også en af mine andre sunde kage opskrifter: Sund sommerkage med skum og friske bær, orange-chokoladekage med chokoladeglasur, svampet intens chokoladekage.

Sund snickerskage

 • 4 æg
 • 100 g mandelmel (alternativt kan du bare blende mandlerne med en stavblender sammen med de resterende ingredienser)
 • 50 g havregryn
 • 100 g dadler (de bløde dadler ellers skal de ligge i blød i varmt vand i 10-15 min)
 • 2 store spsk. peanutbutter
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 tsk bagepulver
 • Sødemiddel svarende til 80-100 g sukker (jeg brugte 1 spsk flydende sødemiddel fra Easis. Jeg vil også anbefale at bruge Sukrin Gold, fordi den mørke smag, som denne sukkererstatning har passer godt til kagen. Sukrin kan købes i Føtex, Bilka og Matas eller online her)

Topping:

 • 15 dadler
 • 0,5 dl mælk
 • 2 spsk peanutbutter
 • vaniljepulver
 • 1 håndfuld saltede peanuts
 • 100 g mørk chokolade minimum 70%

Fremgangsmåde:

 1. Blend alle ingredienserne sammen til kagen med f.eks. en stavblander
 2. Hæld kagen i en aflang form beklædt med bagepapir
 3. Bag kagen i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Hold øje med kagen så den ikke får for meget. Kagen er færdig, når den er fast, når du trykker let på kagen
 4. Lav dadelkaramellen: Blend dadler, mælk, vaniljepulver og peanutbutter
 5. Hak dine saltede peanuts groft
 6. Smelt chokoladen over vandbad
 7. Lad din kage køle af. Herefter smør den med karamellen, drys med de saltede peanuts og hæld den smeltede chokolade ovenpå

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Råmarinerede rødløg med vanilje